140 Oostendse cafés en 180 restaurants verzameld op nieuw stadsplan

Oostende heeft voortaan een handig overzicht van alle café's op een caféplan
Redactie KW

In Oostende heeft een groep caféspecialisten een nieuw stadsplan met horecakaart gepubliceerd. Er staan maar liefst 140 cafés en 180 restaurants in beschreven. De uitgevers zijn niet zomaar de eerste, de besten. Ze hebben hetzelfde huzarenwerk al eens eerder gedaan in Antwerpen, Kortrijk, Gent en nog een pak andere Vlaamse steden. De oude cafés van weleer hebben het vandaag de dag niet eenvoudig, maar ze blijven bestaan en zijn voor heel wat mensen nu en dan belangrijk.

Een team van uitgever-caféspecialisten hebben het nieuwe café- en restaurantplan van Oostende gemaakt. Alle uitgaansgelegenheden zijn er in opgenomen. Ze hebben het horecaplan vandaag voorgesteld in ‘t Kroegske, één van de oudste herbergen van de stad.

Het Oostendse plan is op 40.000 exemplaren gedrukt en wordt gratis verspreid in alle bussen en uiteraard ook op café en restaurant. Ze zien het als een welgekomen duwtje in de rug voor het uitgaansleven in Vlaanderen.

Mensen die het caféleven volgen, weten al lang dat ook dit deel van de horeca het niet zo makkelijk heeft. Kroegbaas Iwein Scheer staat 44 jaar achter zijn tapkast. Hij vindt het goed dat het caféleven met dit nieuwe plannetje wordt ondersteund.

Bij elk café of restaurant op het plan staat ook een korte uitleg. De initiatiefnemers van Cafeplan.be beloven dat er een update komt als het verder goed gaat met het caféleven in Oostende.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.