120 brandweerlieden van 13 korpsen bestrijden vuurhaard bij Nelca in Lendelede

Redactie KW

-MET VIDEO – Voor de hevige brand in de leegstaande bedrijfspanden van Nelca in Lendelede werden dinsdagavond 13 korpsen van brandweerzone Fluvia ingezet. Alles samen bestreden zo’n 120 spuitgasten het vuur.

De brand die iets voor zeven uur dinsdagavond ontstond vernielde een groot deel van de leegstaande bedrijfsgebouwen van de voormalige textielfabriek Nelca in Lendelede.

In totaal werden 13 korpsen ingezet om het vuur te bestrijden. Even zag het er naar uit dat woningen in de buurt ten prooi zouden vallen aan het vuur. Maar door de massale inzet van de korpsen kon erger worden voorkomen.

Evacuatie

Na de brand riep het gemeentebestuur de pers bijeen in het gemeentehuis van Lendelede. Volgens de burgemeester liepen de huizen in de buurt geen schade op. Er werden wel 30 mensen geëvacueerd uit voorzorg.

Verzorging

Eén bejaarde man die last had van de opgelopen temperatuur in de omgeving had verzorging nodig. Maar er vielen nergens gewonden.

Er wordt nu gezocht naar de oorzaak van de brand. Brandstichting wordt daarbij niet op voorhand uitgesloten.

Het is evenmin op dit ogenblik bekend wat er zo hevig kon branden in de leegstaande gebouwen. De zwarte rook was kilometers ver te zien.

Instortingsgevaar

Voor een gedeelte van de uitgebrande panden dreigt er instorting. Uit veiligheidsoverwegingen en om na te blussen blijft de brandweer nog een tijdlang ter plaatse.

120 brandweerlieden van 13 korpsen bestrijden vuurhaard bij Nelca in Lendelede

Bekijk hier de reportage

(JG, WVDS, NS, foto’s NS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Izegem en Kortrijks Handelsblad en woensdag op WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier