https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

10 Brugse sportverenigingen graven in archieven voor pop-uptentoonstelling

© Benny Proot
Redactie KW

Binnenkort zwaait de deur van het voormalige politiekantoor in de Hauwerstraat opnieuw open voor de pop-uptentoonstelling ‘Neem een vliegende start met je sporterfgoed!’.

Het Stadsarchief en de Brugse Erfgoedcel reiken plaatselijke sportverenigingen al een tijdje de hand om hun vaak rijke archief te ontsluiten. Ondertussen volgden al twaalf verenigingen een traject rond archiefwerking. Dit heeft onder meer geleid tot de pop-uptentoonstelling ‘Neem een vliegende start met je sporterfgoed!.

In het voormalig politiekantoor geven volgende Brugse sportverenigingen een (bescheiden) inkijk in hun archief: Cercle Brugge, De Brugse Zwemkring, zaalvoetbalvereniging Cercle Brugge, Hockey Club Brugge, De Dudzeelse Trappers, de Brugse IJsberen Kring, judoschool Sen No Sen, Sporting Kring Doven Brugge, Atletiekvereniging Olympic Brugge en de Hallebardiers-Sint-Michielsgilde.

“Deze expo, waarvan de eerste dag gekoppeld is aan de dag van de Brugse sportclubs, is een smaakmaker voor voornoemd traject”, zegt burgemeester Renaat Landuyt (SP.A). “Ze biedt verschillende invalshoeken: de verenigingen stellen zich kort voor en tonen een stuk uit hun archief dat voor hen bijzondere waarde heeft. Aan de hand van hun materiaal krijg je als bezoeker tevens een archieftip mee. Deze tips zijn heel concreet en de verenigingen op het lijf geschreven. Zo komen bijvoorbeeld het belang van een foto- en persarchief aan bod, het belang van een goede plek voor je archief en de problematiek rond digitalisering. De ervaring die we hebben opgedaan, willen we tegen de winter ook graag bundelen op een website met good practices, foto’s en filmpjes.”

Sportverenigingen die ook aan de slag willen gaan met hun erfgoed en hierbij wat hulp kunnen gebruiken, kunnen mailen naar ina.verrept@erfgoedcelbrugge.be.

(svv – Foto BP)

>> De pop-uptentoonstelling ‘Neem een vliegende start met je sporterfgoed!’ kun je op zondag 11, donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 september in het voormalige politiekantoor in de Hauwerstraat 3 gaan bekijken van 14 tot 17 uur. De expo is tevens toegankelijk op zondag 18 september van 11 tot 18 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten