Zaterdag 11 juli, 2020

Nieuws uit Nieuwpoort

Remco Evenepoel, Belgisch grote hoop in bange wielerdagen, heeft nu ook zijn eigen ijsje. Het idee en de productie van Remco IJs komen van de ondernemers Yves Vermeersch en Bert Gunst. Het is voorlopig alleen te koop bij ijssalon Linny's op de Nieuwpoortse zeedijk.

Het zomerseizoen komt stilaan op gang aan de Kust: de bezoekersaantallen vertonen geleidelijk aan een positieve tendens. Zo'n 16 procent van de Belgen heeft de intentie om de komende 7 dagen de Kust te bezoeken.

Colruyt moet voor zijn mosselboerderij voor de kust in Nieuwpoort een draagvlak zoeken bij de lokale gemeenschap. Dat heeft Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) in de commissie Landbouw & Visserij van het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Jeremie Vaneeckhout (Groen).

De provincie West-Vlaanderen opende met het gebied van de Koolhofput haar negentiende provinciedomein. Het domein dient als een groen scharnierpunt tussen Oostduinkerke en Nieuwpoort-Stad en grenst aan het kanaal Nieuwpoort-Veurne en aan de groene as De Frontzate. De provincie zet het domein tot 17 juli extra in de kijker.

De tweede en grootste fase van de vernieuwingswerken van het Prins Mauritspark is klaar. De focus op amusement en beleving komt tot uiting na de installaties van fitnesstoestellen en een nieuw speelplein. De opwaarderingswerken kostten in totaal 1,9 miljoen euro, waarvan Toerisme Vlaanderen een groot deel subsidieerde.

In de rechtbank van Veurne zijn 12 beklaagden gestraft die de afgelopen maanden de regels rond corona niet naleefden. Slechts de helft kwam zich verantwoorden. Een 19-jarige die een privéfeestje organiseerde met 7 personen kreeg de zwaarste straf. Omdat hij zich kwam verantwoorden, kreeg hij een werkstraf van 50 uren in plaats van drie maanden cel.

De N82 Nautilus is de nieuwe aanwinst van Sam Zwertvaegher (40) uit Koksijde en Diederik Jacobs (41) uit Oostduinkerke. Vrijdag losten ze in de Nieuwpoortse Vismijn na hun eerste officiële vaart hun eerste 200 kg garnalen en er wachtte hen een feestelijk onthaal door het stadsbestuur. Daar was alle reden toe: de twee jeugdkameraden blazen de Nieuwpoortse visserij weer extra leven in door de vloot te versterken met een vijfde vissersvaartuig.

De zomerwerking 'Zon, Zee... Zorgeloos', die instaat voor een toegankelijke strandomgeving met opgeleide assistenten voor mensen met een beperking, ziet er dit jaar door corona een beetje anders uit. Toegankelijkheid en bereikbaarheid is voor Stad Nieuwpoort echter een essentiële prioriteit zodat iedereen, ook mensen met een beperking, zich zorgeloos kunnen ontspannen en genieten van alle mooie plekjes, ook op het strand.

De Eerstelijnszone Westkust&Polder (ELZ WP) is na een voorbereidingsperiode van meer dan een jaar op 1 juli 2020 officieel. Het is de bedoeling dat hierdoor alle behoeften op vlak van zorg, welzijn en gezondheid zo vroeg, zo goed en zo dicht mogelijk bij de persoon worden opgespoord en ingevuld.

Twee weken geleden verloor de in artiestenmiddens bekende Roeselaarse theatertechnicus Dave Werbrouck (44) de strijd tegen spierziekte ALS. Ex-collega Vincent Holvoet uit Izegem was van plan een fietsrit als benefiettocht voor zijn vriend te rijden, maar maakt er nu postuum een laatste eerbetoon van. Hij rijdt nu zondag 550 kilometer langs de grenzen van het oude graafschap Vlaanderen.

Het provinciebedrijf Westtoer en de tien kustgemeenten zorgen deze zomer voor uitgebreide informatie om een vakantie aan de kust te plannen. 'Welkom', 'veilig' en 'comfortabel' zijn de kernwoorden. Handig is de kustbrede informatie die de actuele situatie in de badplaatsen toont.