Maandag 30 maart, 2020

Nieuws uit Nieuwpoort

Veel zaken in Nieuwpoort sloten noodgedwongen de deuren vanwege de coronapandemie en de opgelegde maatregelen. Enkele zaken zochten naar alternatieven en zetten volop in op take away. Zo ook tearoom 't Sneukelhuisje van Gabor Baeckelandt (22) en Chelsea Messiaen (20).

Burgemeesters Bram Degrieck (De Panne), Marc Vanden Bussche (Koksijde) en Geert Vanden Broucke (Nieuwpoort) anticiperen op een mogelijk scenario waarbij het aantal bedden in AZ West Veurne niet meer toereikend zou zijn als het aantal coronapatiënten zou stijgen. Samen kunnen ze zo'n 300 bedden vrijmaken voor nazorg.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct en definitief te staken.