Dinsdag 7 april, 2020

Nieuws uit Moorslede

De bewoners van de gemeente kregen onlangs de honderdvijftigste editie van het gemeentelijk infomagazine in de bus. Dat zit in een volledig nieuw kleedje.

De gemeente diende een omgevingsvergunning in voor de aanleg van het nieuwe speelbos nabij het jeugdcentrum De 4Link. In het nog aan te leggen speelbos worden straks ook containers voorzien waar de jeugdverenigingen hun materiaal kunnen in opbergen.

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

De oppositiepartij PRO stelt het schepencollege van Moorslede voor om aan alle gezinnen een gemeentelijke geschenkbon van 25 euro te geven waarmee ze na de lockdown aankopen kunnen doen bij de lokale handelaar. "Hiermee steunen we zowel de gezinnen als de lokale handelaar in moeilijke tijden", aldus fractieleider Ward Gillis.

De financiering voor het altaar voor de relikwie van paus Johan Paulus II is volledig rond. De voorbije maanden werd heel wat geld ingezameld om zo de haartjes van de voormalige paus een mooie plaats te geven in de basiliek. De inhulding van het relikwie is echter door de uitbraak van het coronavirus uitgesteld.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

In deze vreemde coronatijden is het ook voor de tuincentra en bloemisten niet gemakkelijk om te overleven. De Dadizeelse bloemenkwekers Bruno Vandenbussche en Ingrid Maertens gaven het voorbije weekend de Moorsledestraat wat extra kleur door er viooltjes weg te schenken. "Op die manier willen we de mensen ook aanzetten om online een bloempje te bestellen en zo de tuincentra en bloemisten te helpen."

De brandweer moest maandagochtend omstreeks 9 uur uitrukken naar de Vagevuurstraat in Moorslede waar er nabij een landbouwbedrijf een brandje woedde.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.