Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Moerkerke

Johan Mortier en zijn dochter Valerie, spelend lid van toneelclub Het Open Deurtje in Brugge, staan voor een raadsel. De oude werkbank van Johan, die conciërge en onderhoudsman is in het gebouw van de toneelvereniging, is spoorloos verdwenen. "We dachten eerst dat die per abuis naar het containerpark in Moerkerke gebracht werd maar ik heb aanwijzingen dat de werkbank daar nooit is toegekomen én dat die zou doorverkocht zijn", zegt Valerie Mortier.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Over kerstsfeer gesproken: de woning van Dona Vandenheule en Gino Dewitte is helemaal omgetoverd tot één groot kersthuis. Van decoratie buiten tot het reusachtig winterdorp in de woonkamer, werkelijk alles ademt kerst. Inclusief aangepaste boom in het toilet. "Het kostte ons drie weken om alles op te bouwen. Voor ons is de kerstperiode geen bijbels gebeuren, maar een feest vol gezelligheid", zegt Dona.

Wie verdient het om een jaar lang dé Krak van jouw gemeente te zijn? Dat bepaal jij! Stemmen kan tot en met 5 januari.

Het nieuwe jaar komt er aan en ja hoor, jouw krant heeft al een goed voornemen. In 2020 willen wij méér zijn dan een krant: wij willen jou helpen. We willen West-Vlaanderen warmer maken en West-Vlamingen nog meer met elkaar verbinden. Hoe we dat willen doen? Met jouw hulp! Overlaad ons dan met tips: laat ons weten wie kunnen wij helpen?