Phaedra ziet ‘Queen of the Models’ als opstap naar modellencarrière

Phaedra Luyssen (18) volgt het zesde jaar haarzorg in het GO! Atheneum Calmeyn in De Panne. Ze wil graag kapster worden, maar sinds haar kinderjaren droomt ze er ook van om model te worden. Ze trok haar stoute schoenen aan en schreef zich in voor de wedstrijd ‘Queen of the Models’.

Phaedra Luyssen gf©MYRIAM VAN DEN PUTTE
Phaedra Luyssen gf©MYRIAM VAN DEN PUTTE

“Natuurlijk wil ik afstuderen als kapster”, zegt een nuchtere Phaedra. “Volgend jaar doe ik er nog een specialisatiejaar bij. Hoe meer vaardigheden je bezit, hoe beter voor de werkzekerheid! Toch wil ik dolgraag mijn kinderdroom realiseren en hoop ik iets te bereiken in de modellenwereld. Daar heb ik veel voor over!”

“Maar ik weet van mezelf dat er nog werk aan de winkel is. Ik ben nogal verlegen en moet dus dringend meer zelfvertrouwen opbouwen. Het voorbije jaar hebben we door corona veel tijd gehad om na te denken en de wereld vanuit een ander perspectief te bekijken. Dat deed me de stap zetten om me in te schrijven voor de wedstrijd ‘Queen of the Models’. Daar gaat het er niet om wie het mooiste meisje is; de wedstrijd is echt bedoeld voor mensen die een modellencarrière ambiëren.”

Voorbereiding

Phaedra vulde het online-inschrijvingsformulier voor de wedstrijd in en kreeg al snel een reactie dat ze als kandidaat was geselecteerd. “Veel voorwaarden waren er niet”, legt ze uit. “Je moest 16 jaar zijn en de Belgische of Nederlandse nationaliteit hebben. Alleen verloopt het dit jaar allemaal een beetje anders, voornamelijk digitaal dus. Tijdens een onlinecasting moest je jezelf voorstellen en er werd ook uitgelegd waar ‘Queen of the Models’ voor staat en hoe ze te werk gaan. Diezelfde dag ondertekende ik het contract. In een ‘normaal’ jaar zouden de activiteiten in april starten, met een teambuildingevent, fotoshoots op locatie en in een professionele studio, workshops waarbij je leert poseren en over de catwalk lopen, interviews geven, je schouders zetten onder promoactiviteiten, enz. Zo leer je werken aan je uitstraling, versterk je je persoonlijkheid, verleg je de lat voor je ambities en je engagement. Op die manier bereiden we ons voor op de grote finaleshow die gepland is eind oktober. Omdat er momenteel geen fysieke contacten mogelijk zijn, zal de organisatie alternatieven moeten bedenken.”

Eerste fotoshoot

“Maar er kan nog veel veranderen omdat de echte opdrachten pas in april zullen starten. Dan is het de bedoeling om zoveel mogelijk punten te scoren. In elk geval: op 20 maart ga ik voor mijn eerste fotoshoot! Het enige wat ik weet is dat er nu 28 finalisten zijn. We hebben vooral contact via onze Facebookgroep. Toch kijk ik ernaar uit om elkaar écht te ontmoeten! Ik sta alvast te popelen om het zover mogelijk te schoppen. Het publiek kan ons helpen door steunkaarten te kopen. Als ik win is dat natuurlijk mooi meegenomen: de ‘Queen’ krijgt 2.500 euro, de ‘Princess’ 1.750 euro en de ‘Duchess’ wint 1.000 euro. Maar ik zie het vooral als een opstap naar een modellencarrière”.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.