Gewezen topzwemster Louise Obreno gaat voor Miss Exclusive

“Miss Exclusive is veel meer dan louter een schoonheidswedstrijd”, zegt Louise.© DM
“Miss Exclusive is veel meer dan louter een schoonheidswedstrijd”, zegt Louise.© DM
Redactie KW

Louise Obreno (20) is meer dan één van de 20 finalisten voor Miss Exclusive. De gewezen topzwemster laat opnieuw het competitiebeest in zich los en gaat vol voor het kroontje.

“Miss Exclusive is een missverkiezing waarbij het niet louter om glitter & glamour gaat. Miss Exclusive stelt de natuur centraal. De organisatoren steunen items zoals milieu en klimaat”, weet Louise Obreno. “Toen ik me vorig jaar inschreef, worstelde ik met een laag zelfbeeld. Mijn zelfvertrouwen was zoek. Ik wilde steviger in mijn schoenen staan en wat is er dan beter dan deelnemen aan een schoonheidswedstrijd? Aanvankelijk leek deelnemen me al een mooie uitdaging. Maar naarmate het avontuur vorderde, steeg mijn drang naar winnen. Ik zwom lang competitie. Het competitiebeest blijft er bij mij duidelijk inzitten. Het voelt goed om dat opnieuw te ervaren. Mijn mindset staat momenteel helemaal op de overwinning. Ik wil het kroontje”, klinkt de dochter van gewezen zwemtrainer Stefaan Obreno ambitieus.

Milieuproblemen

“Momenteel studeer ik Global Business Management. Als bachelor in het bedrijfsmanagement wil ik straks mijn steentje bijdragen aan het milieu en het klimaat. Ik wil problemen zoals het eenmalig gebruik van plastics helpen oplossen. Daarnaast ben ik anderhalve dag per week actief in een marketingkantoor. Dat is heel belangrijk voor mij want ik wil bezig zijn en werken. Ik ben heel blij met de job omdat die nauw aansluit bij mijn studies. Bovendien krijg ik er een kijk op heel wat uiteenlopende bedrijven: van renovatiewerken tot een webshop voor speelgoed. Heel interessant en goed voor mijn zelfvertrouwen.”

Goed doel steunen

“Ook al zitten we in een sanitaire crisis, met de finalisten legden we afgelopen jaar een geweldig parcours af. Miss Exclusive is veel meer dan louter een schoonheidswedstrijd tussen allemaal mooie poppetjes. We hebben ons$ een heel jaar kunnen inzetten en bewijzen. Door de organisatoren van Miss Exclusive werden er per periode doelstellingen gesteld die we moesten halen. Zo verkochten we onder andere snoep. Op 14 februari leveren we ontbijtboxen in herbruikbare verpakkingen aan huis. Het is een prima kans om naar buiten te komen, zelfvertrouwen te kweken en de opbrengst gaat naar een goed doel. De verkiezing van Miss Exclusive 2021 vindt plaats op 18 april. Als er in april nog geen publiek is toegelaten, verhuist de finaleshow naar 26 juni: met of zonder publiek. Dat laatste zou jammer zijn want het is veel leuker om een publiek voor je te hebben dat live supportert. Maar gezien de huidige coronacijfers zou ik het kunnen begrijpen als het niet kan. Op de Facebookpagina Louise Obreno Finaliste Miss Exclusive 2021, kan je al mijn avonturen volgens zoals de activiteiten, repetities, foto’s…” (DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.