Finaliste Miss Benelux Beauty blikt terug op campagne: “Volledig kunnen ontplooien”

Stacey heeft een verleden als motorcrosser.© LOO
Stacey heeft een verleden als motorcrosser.© LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Stacey Vandenberghe, finaliste van Miss Benelux Beauty 20/21, zette zich dit jaar volop in voor haar finaleplaats en voor enkele goede doelen. “Er is sinds december 2019 veel veranderd: niet enkel op gebied van corona maar ook op persoonlijk vlak”, zegt Stacey.

Stacey Vandenberghe (23) uit Hulste volgde economie en moderne talen aan Spes Nostra. Dit jaar is ze afgestudeerd als vroedkundige aan de Vives Hogeschool Kortrijk. Zij startte daarna aan de Universiteit van Gent een master management en beleid in de gezondheidszorg. Van 2014 tot 2019 was Stacey motorcrosser in competitieverband. Zij zocht daarna andere horizonten op. In december 2019 werd ze zo een van de 14 finalisten van Miss Benelux Beauty 20/21. “Deze missverkiezing draait niet rond maten en vormen. Die tellen niet, wel de persoonlijkheid en karakter en hoe je met mensen omgaat. Mijn deelname was oorspronkelijk bedoeld om mijn zelfvertrouwen een boost te geven en om nieuwe mensen te leren kennen”, vertelt Stacey.

Mezelf bewijzen

“Dit is de voorbije maanden veranderd naar het bewijzen van mezelf en het ontdekken van een nieuwe wereld met veel kansen, vriendschappen en avonturen binnen de organisatie van de missverkiezing. De communicatie is er heel belangrijk en dit maakt het nog aangenamer een deel te zijn van deze groep.” Zo kreeg Stacey de kans meerdere unieke momenten mee te maken tijdens haar campagneperiode: het presenteren van een quiz, het startschot geven van een loopwedstrijd, zetelen als jurylid tijdens een carnavalsstoet, het openen van een nieuw fitnesscentrum en helpen met een Open Sportdag van de brandweer. “Bij de open stadiontoer bij Club Brugge was ik fotografe en ik mocht interviews geven op de radio. Ik hielp ook een dag mee met D. R. Interieur, mijn allereerste sponsor.”

Mijn campagne viel niet stil en daar ben ik ongelofelijk trots op

Ook op persoonlijk vlak veranderde er veel voor Stacey. Door deze activiteiten te doen kon ze naar eigen zeggen haar grenzen verleggen. “Hoe verder ik daarin ging en hoe groter het evenement, hoe meer ik mij voelde groeien. Ik begon spontaan contacten te leggen en durfde open te vertellen aan het publiek wie ik was. Als mens heb ik me volledig kunnen ontplooien”, gaat Stacey verder. “We hadden leuke momenten zoals een film kijken, met een quad rijden, een fotoshoot doen. Verder mochten wij bowlen, bijlwerpen, minigolfen en workshops volgen.”

Goede doelen

De organisatie vindt het steunen van een goed doel belangrijk. “Ik koos ervoor meerdere te steunen om er de diversiteit in te houden. Zo verzamelde ik plastic dopjes voor de blindengeleidehonden, kledij die ik niet meer droeg schonk ik aan de kringloopwinkel en kledijcontainers. Ik ben vaste wandelaar bij het dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem, vaste vrijwilliger bij De Zonnegloed in Vleteren en vrijwilliger bij G-voetbal Marke als verantwoordelijke voor het web. Ik doneerde bloed en plasma, zamelde eten, mandjes, kommen en jasjes in voor het dierenasiel. Ook vzw Hachiko is voor mij belangrijk. Sinds kort ben ik adoptieouder van Masco, een chinchilla uit De Zonnegloed.” Stacey was sinds december 2019 elke week op weg als finaliste, van activiteiten tot sponsoring ophalen. “Mijn campagne viel niet stil en hier ben ik ongelofelijk trots op. Elke week zette ik een stapje vooruit in mijn groeiproces en dit neemt niemand mij nog af. Op het einde van de rit wil ik kunnen zeggen dat ik niet meer kon doen dan dit.” Door de coronacrisis is de finale uitgesteld tot 2021.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier