Oorzaak mazoutvervuiling aan de Coupure in Brugge bekend

De oorzaak van de mazoutvervuiling langs de Coupure in Brugge is bekend. Het zou gaan om een defect aan een tank bij een van de aangemeerde boten.

© JVM
© JVM

Over de volledige lengte langs de Coupure is een spoor van mazout waarneembaar. Dinsdagavond deed de brandweer een eerste inspectie, maar door het nachtelijk uur kon buiten de vaststelling niet veel gedaan worden. Bij daglicht zakte de brandweer opnieuw af naar de Coupure op zoek naar de oorzaak van de vervuiling.

De oorzaak zou een defect aan een tank en de overloop van een mazouttank van een van de aangemeerde boten zijn. De brandweer plaatste een dam ter hoogte van de Conzettbrug om te beletten dat de mazout in de ringvaart zou terechtkomen. Schepen kunnen voorlopig de haven niet in of uit. Mogelijk wordt de Civiele bescherming opgevorderd om het mazoutspoor op te ruimen. Tegen de vervuiler werd een pv opgemaakt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.