Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Middelkerke

Provinciegouverneur Carl Decaluwé staat niet afkerig tegenover een nieuwe, nog op te richten hulpverleningszone in West-Vlaanderen. "De wetgeving zal daarover dan wel op korte termijn moeten aangepast worden", stelt de gouverneur. De vier betrokken burgemeesters vergaderen vandaag met minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem.

In het derde seizoen van het wondermooie 'Down The Road' trekt Dieter Coppens er opnieuw op uit met zes enthousiaste jongvolwassenen met het syndroom van Down. En of ze 'leute' hadden, want twee van de zes reisgenoten zijn afkomstig van West-Vlaanderen. Dieter Coppens geniet nog na: "Het zijn twee sjarels, zunne."

Een 47-jarige man uit Nieuwpoort riskeert twee jaar cel, omdat hij zijn loods verhuurde aan een bende die er 553 cannabisplanten kweekte. "Hij wou die plantage op den duur weg, maar had er niets meer aan te zeggen", stelde zijn advocaat Kris Vincke.

Een 24-jarige jongeman uit Middelkerke, die op 27 juni 2019 in Waregem Francine Vermeeren overviel en haar handtas roofde, heeft van de rechter in Kortrijk geen straf gekregen. Hij moet zich wel aan enkele voorwaarden houden.