Donderdag 9 juli, 2020

Nieuws uit Middelkerke

'Where is Anna', de rondrit voor motorfietsen met speciale aandacht voor de Eerste Wereldoorlog zal zoals gepland plaatsvinden op 15 augustus. Aan de rondrit mogen alle motorfietsen en brommers deelnemen, maar er is bijzonder aandacht voor motorfietsen die dateren van voor 1931.

In de rechtbank van Veurne zijn 12 beklaagden gestraft die de afgelopen maanden de regels rond corona niet naleefden. Slechts de helft kwam zich verantwoorden. Een 19-jarige die een privéfeestje organiseerde met 7 personen kreeg de zwaarste straf. Omdat hij zich kwam verantwoorden, kreeg hij een werkstraf van 50 uren in plaats van drie maanden cel.

Het is in Middelkerke verboden om in bepaalde drukke zones op de zeedijk met de fiets te rijden tussen 10 uur 's morgens en 22 uur 's avonds. Dat staat aangekondigd op grote zeilen die op diverse plaatsen op de zeedijk staan opgesteld. Ook op de verkeersborden die aangeven waar de fietsers en de voetgangers hun plaats hebben op de zeedijk, werden de fietsers afgeplakt.

Federaal minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) en Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) organiseren vijf provinciale overlegmomenten om tot één gemeenschappelijke aanpak te komen rond snelwegparkings en transmigratie. De vergaderingen waren oorspronkelijk eind maart en april gepland, maar zijn door de coronacrisis naar september verplaatst.

Nathalie Vanden Berghe is vastbesloten een vervolg te breien aan haar carrière als fotomodel. Als tiener liep ze geregeld modeshows maar door andere bezigheden zette ze haar modellenwerk even on hold, tot nu. Dat ze intussen al wat ouder is, houdt haar niet tegen. "Ik voel me jong en vitaal en er zijn heel wat modellen die ouder zijn en nog heel actief zijn."

Het mag dan al begin juli zijn, de grote volkstoeloop was er nog niet aan de kust. Komend weekend zal er wellicht al een pak meer volk zeewaarts trekken en in Middelkerke zijn er ze volledig klaar voor om de toeristen te ontvangen.

Het provinciebedrijf Westtoer en de tien kustgemeenten zorgen deze zomer voor uitgebreide informatie om een vakantie aan de kust te plannen. 'Welkom', 'veilig' en 'comfortabel' zijn de kernwoorden. Handig is de kustbrede informatie die de actuele situatie in de badplaatsen toont.

Net zoals in de andere scholen werd ook in de Sint-Lutgardisschool het schooljaar beëindigd, maar in Westende kreeg het einde van dit school een speciale betekenis. Er werd afscheid genomen van twee juffen die zich meer dan 25 jaar hebben ingezet voor de school en de leerlingen.