Vrijdag 23 oktober, 2020

Nieuws uit Meulebeke

De organisatie van Miss Elegance maakte zonet bekend dat ze, gezien de huidige coronamaatregelen, genoodzaakt zijn de finale te verplaatsen. Deze stond gepland op zaterdag 12 december op de Pier in Blankenberge.

De cijfers over het aantal besmettingen onder bewoners van woonzorgcentra in onze provincie zijn op zijn zachtst gezegd onrustwekkend te noemen. Dinsdag bleken 291 bewoners positief te hebben getest, bij 173 anderen is een vermoeden van een coronabesmetting. Ruim één derde van de besmette rusthuisbewoners op dit moment in Vlaanderen verblijft in een van de West-Vlaamse woonzorgcentra.

Het coronavirus is overal in onze provincie, maar zeker in de woonzorgcentra is het opnieuw alle hens aan dek. Afgelopen weekend kwam het totaal aantal positieve tests in de West-Vlaamse voorzieningen op maar liefst 301 bewoners en 246 personeelsleden te liggen. Daarmee zitten we in West-Vlaanderen opnieuw op het niveau van begin april.

Het gemeentebestuur van Meulebeke heeft beslist om vanaf 19 oktober tot en met 15 november het lokaal Dienstencentrum te sluiten. Dit is een preventieve maatregel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Jaarlijks organiseert de basisschool Marialoop enkele acties ten voordele van 'Let us Change' en 'Rainbow4kids', twee verenigingen die kinderen in Afrika steunen. De voortrekkers van deze acties zijn de leerlingen van de derde klas van juf Lieve Verstraete.

Zondag staat met de Ronde van Vlaanderen de belangrijkste 'voorjaarsklassieker' van 2020 op de agenda. De Melkerie, het trainingsclubje van Yves Lampaert en co, treedt voltallig aan in Vlaanderens Mooiste, maar ook hun 'better halves' zullen intens meeleven. "We hopen uiteraard dat een van onze mannen de koers wint, maar we zullen vooral blij zijn als ze allemaal zonder kleerscheuren over 'den arrivé bollen'."

Het risico om in armoede te belanden, ligt in West-Vlaanderen lager dan elders in ons land. 8,9 procent van de West-Vlamingen wordt beschouwd als een risicogroep voor monetaire armoede, 11,4 procent voor armoede of sociale uitsluiting. Enkel Vlaams-Brabant scoort beter. Waalse provincies maar vooral het Brussels Hoofdstedelijk Gewest baren daarentegen grote zorgen.

Normaal moet het Belgisch Kampioenschap Cyclocross 2021 op 9 en 10 januari plaatsvinden in het recreatiedomein Ter Borcht. Burgemeester van Meulebeke Dirk Verwilst deelde mee dat de wedstrijd zeker zal gereden worden in het voorjaar 2021. De UCI wil niet weten van een verschuiving naar september of oktober.

In TC Bosterhout in Meulebeke vonden de voorbije week de Gewestelijke Masters voor de hoogst gerangschikte tennissers in het Criterium plaats, in het dubbelspel. In de reeks Heren 3 was er een opvallende winnaar: de West-Vlaamse zanger, acteur en presentator Niels Destadsbader won er aan de zijde van Mathieu Lecluyse.

Zondagnamiddag stopte de 'Vrolijke Vriendenbus' van FamilyRadio aan het muziekcafé Den Toerist in Meulebeke. Op de affiche stonden er heel wat namen en natuurlijk traden al deze artiesten ook op in de feestzaal van Michael Lanzo, die goed was gevuld met fans van het Vlaamse lied. Volgende artiesten passeerden de revue : Chris Reilhof, Marco Kimsen, Nick, Glenn Thienpondt, Hanny D., Paco Garcia, Suzy Marrel, Gregory, Gio Vano en Michael Lanzo. Christof Chapsis zorgde voor de presentatie. Alles gebeurde volgens de recente richtlijnen van Covid-19. Was jij erbij ? Misschien prijk je wel in onze fotomap. (PADI & Daniël)

Ondanks de strengere richtlijnen van de hogere overheid die net in voege waren, was er toch veel ambiance op het fanbal én de singlevoorstelling van Suzy Marrel uit Oostrozebeke in het muziekcafé Den Toerist in Meulebeke. Michael Lanzo, zijn team en de fanclub van Suzy deden er alles aan om de nieuwe maatregelen te respecteren, waaronder slechts vier personen per tafel. Het vroege aanvangsuur belette niet dat de fans op tijd op post waren. B-Jorn mocht het feest op gang trekken, gevolgd door Yvan Verilli. Michael Lanzo zorgde ervoor dat de sfeer nog een beetje hoger steeg. Suzy leverde natuurlijk ook een bijdrage en ze zong eveneens haar nieuwe single 'Volg je dromen'. Ook de bijhorende clip werd voorgesteld. Na de pauze waren er optredens van Jan Wuytens en Herbert Verhaeghe. Suzy zong zowel met Michael, Jan en Herbert een duet, iets wat ze volgens haar heel graag doet. Was jij erbij ? Geniet van onze fotomap. (PADI & Daniël)

Met de start van de Week van de Geestelijke Gezondheidszorg eindigt in Meulebeke het project Verbindend Breien dat tijdens de actie 'Ik zomer West-Vlaams' zijn oorsprong vond.

Toen op 1 september café feestzaal De Germinal in Meulebeke alle activiteiten stopzette, betekende dit voor heel wat verenigingen het einde van enkele mooie decennia waarin ze bij uitbaatster Nicole Masselis steeds welkom waren. Meteen moesten die verenigingen op zoek naar een nieuw lokaal. S-Plus vond dat in Ter Deeve.