Donderdag 16 juli, 2020

Nieuws uit Meulebeke

De coronacrisis zorgde al voor veel benarde en bange toestanden. Zo deelt de eventsector ook in de klappen van de coronazweep. Peter Van Den Heede, alias dj Marko, is één van de getroffenen. Om iedereen een hart onder de riem te steken, pakt hij uit met enkele gratis concerten.

Tijdens de raadszitting van woensdag 8 juli vroeg raadslid Mouna Belkadi (Onafhankelijken) een bestelaanvraag aan te maken om de herstelling van de boordstenen van het zwembad aan te maken. De meerderheid gaat daar niet op in.

In volle lockdown beslisten enkele medewerkers van wzc De Zonnewende een filmpje te maken over het dagelijkse leven in het woon-zorgcentrum. Het was Sylvie Maes, keukenhulp in De Zonnewende, die van haar echtgenoot vernam dat de firma Agristo een wedstrijd uitschreef met als onderwerp: 'Wie kent iemand die in de zorgsector werkt en het verdient om in het zonnetje gezet te worden?'

Tijdens de jongste raadszitting kwam de oppositie Inspraak. nu via raadslid Greet Desmet met het voorstel om via een schrijven druk uit te oefenen op de gemeente Meulebeke, die de geplande werken in de Gentstraat tegenhoudt. Hun meerjarenplan geraakt maar niet goedgekeurd.

Niet enkel op woensdagavond 1 juli, maar ook op zaterdagavond 4 juli stelde Michael Lanzo zijn nieuwe single 'De Toreador' voor in zijn zaak Het Muziekcafé Den Toerist in Meulebeke. Er waren naar schatting 120 aanwezigen, die genoten van de muzikale avond met ook één verrassing en die zich ook allemaal aan de opgelegde coronamaatregelen hielden. Dirk Duval mocht de show openen. Daarna zorgde Michael voor een verrassing. Enkele jaren geleden nam Michael een duet 'Thibeau' op met een jong meisje Kitana uit Wevelgem. Dat kleine meisje is nu al vijftien jaar. Zij mocht enkele liedjes brengen. Daarna nam Michael de microfoon ter hand en zong hij o.a. 'Dolores', 'De Toreador', 'C'est la Vie'... Gio Vano uit Roeselare bracht 'Als de nacht verdwijnt', 'Mijn liefste mama'... De muzikale avond werd afgesloten door Suzy Marrel uit Oostrozebeke, die o.a. 'Tell my quando' en 'Het dorp' van Wim Sonneveld bracht. (PADI / foto's Daniël)

In de schaduw van de Herentmolen, ten huize Jacobs - Opsomer, draait tegenwoordig alles rond 'plattelandsbeleving op de hoeve'. Zo biedt de Herenthoeve een zelfplukbloementuin, kun je er zelf aardbeien trekken en kun je er samen met familie en vrienden genieten in de ruime gelagzaal in een landelijk kader.

Op woensdag 1 juli mochten de feestzalen terug open gaan. Voor Michael Lanzo was dat een hele opluchting, want eindelijk kon zijn muziekparadijs Het Muziekcafé Den Toerist in Meulebeke na vele weken van lockdown de deuren terug openen. Michael besloot van tijdens de openingsavond - met respect voor alle coronamaatregelen - ook zijn nieuwe single 'De Toreador' te zingen. Vooraleer hij begon sprak Chris van De Melando's de aanwezigen toe, waarna Michael in actie mocht schieten. De zanger mocht ook heel wat collega-artiesten verwelkomen : Angelo Martinez, Andy Reivan, Greg, B.Jorn, Lisa Leman, Steve Tielens, De Melando's, Suzy Marrel, Gio Vano, Filip D'Haeze, Dirk Duval, Paco Garcia, Trisha, Danny Deroover, Giovanni en Peggy, Steve Lambert en Jenny J . Ook de bekende presentator Serge Gobin was op de afspraak. Tijdens zijn singlevoorstelling werd Michael bijgestaan door de Star Dancers uit Diepenbeek. (PADI - foto's FODI/Daniël)