Dinsdag 7 april, 2020

Nieuws uit Meulebeke

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Helden noemen we ze vandaag en dan bedoelen we niet alleen het volledig medisch personeel dat zich momenteel uit de naad werkt om het coronavirus te bestrijden. We hebben het eveneens over iedereen die ertoe bijdraagt dat ons dagelijks leven nog steeds op de rails staat. Onder hen de meer dan 12.000 medewerkers die dagelijks actief zijn in de thuiszorg.

Op dinsdag 7 april gaan de containerparken opnieuw open. Dat geldt ook voor de recyclageparken van IVIO (Izegem, Tielt en negen omliggende gemeenten), maar daarbij hoort wel een hele handleiding. Zo kun je per gezin maar één keer per 14 dagen een recyclagpark bezoeken. Er wordt ook met aandrang verzocht de recyclageparken enkel te bezoeken als het echt noodzakelijk is.

De al langer beloofde trajectcontrole op de N327 tussen Tielt en Wakken wordt deze maand operationeel. Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) aan minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). "De trajectcontrole moet er voor zorgen dat de snelheid en de kans op ongevallen op deze gewestweg daalt", stelt Bert Maertens.

Het Agentschap Zorg en Gezondheid vraagt lokale overheden om zogenaamde schakelzorg voor te bereiden in het kader van de coronacrisis. Als lid van eerstelijnszone RITS ondersteunt Ingelmunster de oprichting van een schakelzorgcentrum in Meulebeke.

De gouverneur van West-Vlaanderen besliste gisteren om een schakelzorgcentrum op te richten in Meulebeke. Dit komt in het dienstencentrum Ter Deeve, Bonestraat 24 en in het voormalig kortverblijf Brevis, nu eigendom van Mivalti.

13 bedrijven, 10 scholen met 13 klassen en 283 leerlingen waren dit jaar de ingrediënten van het project 'Rotary en Toekomst, Wetenschap en Techniek' van Rotary Oostrozebeke-Mandeldal. Leerlingen uit het vijfde leerjaar mochten op de werkvloer van enkele grote bedrijven de werksfeer proeven.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.