Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit Mesen

Zaterdag vond in Mesen de nieuwjaarsreceptie plaats. Liefst 250 Mesenaars waren aanwezig. Voor iedereen waren er drie drankbonnetjes en een gezonde maaltijd. "We serveren diverse slaatjes omdat we op die manier de Mesenaars willen aanzetten om het jaar op een gezonde manier in te zetten," weet burgemeester Sandy Evrard.

Burgemeester van Mesen Sandy Evrard ondertekende dinsdagavond een petitie van bewoners tegen de verkeersoverlast op de gewestweg N314. Ook alle raadsleden tekenden de petitie. Op 3 februari wordt in Mesen vergaderd over de problematiek op de hoofdweg van Mesen naar Komen. Het verkeer op die weg zit met 300 voertuigen per uur elke dag vast.

Ruim 160 ondernemers waren gisteren aanwezig op de Nieuwjaarsreceptie van Unizo Heuvelland-Mesen, onder hen ook de nieuwe directeur van Unizo West-Vlaanderen, de Wouter Blomme. "Hier praten we niet over ceo's of managers maar over ondernemers voor ondernemers."

Er lijkt weer wat vooruitgang te komen in het dossier van het bedrijventerrein Vier Koningen in Waasten, nabij de grens met Wijtschate. Het stadsbestuur van Komen-Waasten wil dat het vooral een groen bedrijventerrein wordt, met veel tewerkstelling voor laag geschoolden.

Dinsdagmiddag zijn 100 asielzoekers aangekomen in het Eksternest in Westouter. De asielzoekers verblijven sinds 17 december in Peace Village Mesen maar het jeugdverblijfcentrum was vanaf deze week verhuurd voor 10 dagen. Burgemeester Marc Lewyllie en schepen Wieland De Meyer hielden eraan om de mannen uit landen als Syrië , El Salvador of Eritrea te verwelkomen. De asielzoeker verblijven tot en met 16 januari in Westouter.

Op de rechtbank van Ieper werd een aannemer vrijgesproken voor een ongeval waarbij een man een plaat op zijn been kreeg, waardoor hij nog steeds niet kan stappen. Een kraanman kreeg opschorting van straf. Het slachtoffer werd voor de helft aansprakelijk gesteld.