Maandag 30 maart, 2020

Nieuws uit Merkem

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Op het kruispunt van de Kippe in Merkem is maandagavond een brand ontstaan in een woning. Die is gelegen op de hoek van de Kloosterstraat met de Iepersteenweg. Het gaat om een niet bewoond huis. De brand werd opgemerkt om 22.20 uur, allicht door een voorbijganger die plots rook zag dat uit het dak kwam.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

Het coronavirus is een aanslag op onze longen, maar wie aan mucoviscidose lijdt, moet dezer dagen extra waakzaam zijn. Landbouwersdochter en loonwerker Evelien Hillewaere is zich bewust van de gevaren. "Mijn longcapaciteit bedraagt 45 tot 55 procent van dat van een normaal mens. Als corona me treft, is dat fataal."

Katrien Schapman zag zich gedwongen haar zaak Retouches Katrien in de 19de-Liniestraat in Merkem te sluiten. Dan maar van een nood een deugd maken besloot Katrien en samen met dochter Elke maakt ze nu mondmaskers voor woonzorgcentrum De Groene Verte.

Het is stil in de omgeving van het woonzorgcentrum de Groene Verte, er zijn geen bezoekers en de voordeur op slot. Anjerkweker Rik Degryse uit de Hoge Ieperweg in Merkem komt met zijn bestelwagen opgereden, hij komt zijn bloemen schenken aan de rusthuisbewoners in deze coronatijden.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct en definitief te staken.

In overleg tussen Volley Belgium, dat zaterdag al de volleybalcompetitie in heren Liga A stopzette, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd beslist om alle competities op Belgisch grondgebied met onmiddellijke ingang stop te zetten voor de rest van het seizoen 2019-2020.

Vandaag raakte al bekend dat in onze hoogste basketbalklasse, de Euromillions Basket League, niet meer zal gebasket worden tot begin april, daarnet werd beslist om alle competities stil te leggen tot en met 31 maart.

Het percentage bedrijfswagens is in West-Vlaanderen opnieuw gestegen, maar meer en meer mensen combineren de auto met de fiets of het openbaar vervoer. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer van Acerta.

Kelsey, Paul Bruna en Frank Galan zorgden voor een vrolijke muzikale noot tijdens de maandelijkse shownamiddag in De Kippe in Merkem. Het ging er heel gezellig aan toe. Het publiek genoot niet enkel van de koffie en pannenkoeken, maar ook van de diverse nummers die deze artiesten brachten. Kelsey is niet enkel sterk in nummers in haar moedertaal, maar ook in het Frans en Engels. Paul Bruna zong zijn eigen nummers, aangevuld met heel wat bekende songs, lees meezingers. Frank Galan bracht terug een mix van Nederlandse en natuurlijk ook Spaanstalige songs. De volgende afspraak is op donderdag 9 april om 14 uur in De Kippe, Stationsstraat 50a in Merkem met optredens van Lisa Leman, Paul Bruna en Salim Seghers. Toegang : 15 euro, inclusief koffie en pannenkoek. De show reserveren kan op 0471 82 52 62, info@vbro.be. Geniet van onze fotomap ! (PADI & Daniël)