Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Merkem

In de Stationsstraat 1 in Merkem opende een nieuw café de deuren: Estaminet 't Gezelschap. Het vroegere café/tearoom Eigen Karakter kreeg een nieuwe uitbater en meteen ook een andere invulling.

FWDM A verloor vorige zaterdag met 0-6 bij SC Eendracht Aalst. Net als alle andere ploegen kon de ploeg van trainer Benny Jonckheere de ongeslagen leider, die in 14 wedstrijden nog maar 4 tegendoelpunten pakte, nooit in verlegenheid brengen. "Nu praktisch iedereen terug is, moeten we in staat zijn om het behoud te realiseren", zegt Lisa Coppein.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.