Zondag 12 juli, 2020

Nieuws uit Menen

In het kader van het zomerprogramma Boulevard Solar van de stad Menen maakte streetartkunstenaar Resto de voorbije week een muurschildering op de gevel van een woning langs de Tuinwijk 52 in Lauwe.

De 29-jarige Jonathan Breyne stopt met koersen. Aan motivatie lag het zeker niet, maar nadat hij op training enkele keren pijn kreeg in de borststreek, besloot de Bellegemnaar met roots in Menen om geen risico te nemen. Een terugblik op een carrière van 18 jaar met veel ups, maar helaas ook met de nodige tegenslagen.

In het AZ Groeninge Kortrijk is gewezen cafébaas Danny Ramaut (77) vorige week vrijdag overleden. De laatste tijd had hij hart- en longproblemen. De gewezen uitbater van café De Nieuwe Prins in de Bruggestraat is net op zijn verjaardag gestorven. Hij was een echte volksvriend en levensgenieter. Danny had een ruime en trouwe vriendenkring.

Café 't Hommeltje in Kemmel heeft met Kelsey Beullens (60) en Nancy Bourdeau (48) nieuwe uitbaters. Het echtpaar, afkomstig uit Menen, opende afgelopen weekend het dorpscafé dat 35 jaar lang werd geopend door Vera en Luc Dewilde. Zij stopten gezien de coronacrisis wat vroeger dan gepland.

De speelpleinwerking is ondergebracht in het nieuwe Park ter Walle. "Het is nog niet de officiële opening van het totaal vernieuwde Park Ter Walle maar toch wilden we iedereen laten kennismaken. De speelpleinwerking waaraan 170 kinderen voor zijn ingeschreven kunnen er al meteen terecht", vertelt burgemeester Eddy Lust. Het totale prijskaartje bedraagt 1 miljoen euro.

'Zolang we leven, gaan we buzze geven', zo luidt de lijfspreuk van sportgroep Vaste Vuist Lauwe. Ook in coronatijden zoekt de groep naar nieuwe initiatieven om het sportieve vuur brandend te houden en het clubgevoel aan te wakkeren. "Want we houden van onze leden", zegt voorzitter Dries Defossez.

De brandweer moest afgelopen week over een periode van drie dagen liefst vier keer uitrukken voor het bestrijden van een vuurhaard in Menen. De piste van kwaad opzet ligt op tafel en vooral in de volkswijk De Barakken wordt het woord 'pyromaan' in de mond genomen.