Vrijdag 3 april, 2020

Nieuws uit Menen

De medische wereld is volop op zoek naar een vaccin tegen het gevaarlijke coronavirus en iedereen hoopt op een snelle doorbraak. Soms is het beste medicijn echter geen pil of een siroop. De schattigste remedie tegen het vieze virus is op dit ogenblik terug te vinden in de Lauwse brievenbussen.

Summer @ Lauwe, het plezantste straatfestival van het land, gaat dit jaar niet door. De coronacrisis eist ook hier zijn tol, waardoor voorzitter Steven Holvoet zich genoodzaakt zag een keiharde beslissing te nemen. "Het feit dat het de meest logische stap was, maakt het er niet minder pijnlijk door" klinkt het beteuterd.

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Lockdown, blijf in uw kot en de coronadreiging. Vlaanderen blijft thuis om de verspreiding van een gemeen virus tegen te gaan. Netflix draait overuren en ook Youtube kent voor velen ondertussen geen geheimen meer. Om de tijd wat educatiever en cultureler te gaan vullen, is de bibliotheek van Menen gestart met een afhaaldienst!

Vera Van Haevre is 42, getrouwd en mama van twee zonen van zes en tien. Vera Van Haevre is ook spoedarts in AZ Delta, voornamelijk op de campussen in Torhout en Menen. Elke dag spreken we met haar. Over de strijd tegen het coronavirus en hoe zij daar zelf mee omgaat.