WUKISDA? (18) : Daddis… een vroege gevarendriehoek

Redactie KW

Elke zondag geven we tekst en uitleg bij een raar voorwerp uit een West-Vlaams museum.

De fans op onze Facebookpagina krabden zich vermoedelijk in de haren bij het aanschouwen van dit object. De meesten dachten richting ‘gereedschapskoffer’ (of alaambak in algemeen West-Vlaams), maar dat is het niet echt. Jurgen Ronse dacht aan een dubbel wafelijzer, maar ook hem moeten we teleurstellen. En ook Pascal De Preester had het bij het verkeerde eind, hij schatte de afmetingen wat verkeerd in en dacht aan een soort plooimes.

Niets van dat alles, het gaat eigenlijk om een driedelig pakket ‘gevarenaanduiders’. Een vroege gevarendriehoek, zeg maar. Het voorwerp bestaat 3 standen met reflektor en een vlagje erbij om het nog beter te zien. Het dateert sowieso van voor 1970 en je kan het vinden in het oldtimer motoren museum in Oudenburg.

Het oldtimer motoren museum is 15 jaar oud en het enige openbare motorfietsenmuseum in België, in de gebouwen van het grootste motorhotel in Europa : Bikersloft Groenedijk’. De verzameling bestaat uit 110 motoren, scooters en bromfietsen van tussen 1914 en 1978, en voor iedere bezoeker is een uur uitleg voorzien.

Wie nog gerief heeft staan (die thuis toch maar stof vangen en/of in de weg staan) waar het museum mee kan verfraaid worden, dan is dat altijd welkom!

(FV)

>> www.grd.be / Groenedijkstraat 5a in Oudenburg. Openingsuren : zaterdag van 14 tot 17 uur en zondag 10 tot 17 uur. In de week en de winter open na afspraak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier