William Boeva: “Oostduinkerke voelt telkens weer aan als thuiskomen”

© Getty Images
Frederic Vansteenkiste
Frederic Vansteenkiste Medewerker KW

Vorige week hadden we hier Xander De Rycke, dit keer is het collega-comedian die als niét-West-Vlaming even wat aandacht krijgt. En ook William Boeva, winnaar van Humo’s Comedy Cup, heeft iets met de kust. Meer zelfs, hij bracht er als kind quasi elk weekend en elke vakantie door.

Bent u echt géén West-Vlaming, of heeft u ergens een voorvader met roots in de kustprovincie?

“Neen, maar ik voél me wel een West-Vlaming. Ik heb zowat elk weekend en elke vakantie van m’n jeugd doorgebracht in Oostduinkerke, aan de kust. Ik heb er dan ook veel vrienden gemaakt. Ik keer er nog regelmatig naar terug en het voelt telkens weer aan als thuiskomen.”

Wat vindt u een mooi aspect van de West-Vlamingen die u kent?

“De West-Vlamingen die ik ken zijn echte joviale mensen. ‘How vint je go toch binnenkomn vo jin te drinkn?!‘, is de zin die ik mijn West-Vlaamse vrienden waarschijnlijk al het meeste hoorde zeggen. Het zijn lieve warme mensen die je graag ontvangen!”

Wat is uw favoriete plekje in West-Vlaanderen?

“Dan kies ik toch voor Oostduinkerke. Een prachtige plek aan de kust… Al moet ik zeggen dat ik van heel veel plekken aan de kust kan genieten.”

(FV)

Dat William Boeva graag naar West-Vlaanderen komt, is ook te merken aan zijn speellijst. In 2017 is hij op heel wat podia in onze provincie te zien. Hij komt naar Tielt (11/02), Harelbeke (18/02), Zulte (25/02), Roeselare (29/03), Anzegem (08/04), Middelkerke (15/04), Koksijde (05/05), Brugge (24/05), Izegem (26/05) en Ieper (03/06). Alle info via www.williamboeva.be.