Simon in Thailand (4) : “Werken om water buiten te houden”

Redactie KW

Naamtoewan, dat is het woord voor overstroming in Thailand en momenteel krijgen de inwoners van het land er serieus mee te maken. Ook Simon Fransoo uit Brugge, die er een jaar verblijft met AFS, ziet het water stijgen. Hij stuurde ons een update.

Ik leef in Bangkok, waar er ook overstromingen zijn. Ook in mijn straat staat er momenteel heel wat water. Op dit moment maken we het huis klaar voor als het water nog meer zal stijgen. Er is nu een man bezig met een muur te metselen in onze voortuin en in ons huis worden alle kasten op bakstenen geplaatst. Sommige spullen zullen verhuizen naar mijn kamer, omdat ik de enige ben die niet op de gelijkvloerse verdieping slaapt.

Vis in de straat

Het nadeel van de overstromingen is dat ik maar één moment van de dag het huis kan verlaten en dat is op het moment dat mijn mama en broer naar hun werk vertrekken. Dit is helaas redelijk vroeg en ik lig dan nog te slapen. Dus mijn vakantie is al redelijk goed begonnen. Het is trouwens niet de eerste keer dat mijn straat onder water staat. Meestal staat er water in de straat als het geregend heeft, maar nu staat het water wel redelijk hoog. Er zwemt zelf vis in het water!

Simon

Op mijn blog kunnen jullie het weer in Bangkok volgen: https://sites.google.com/site/simonopafs/gegeven-over-bangkok-thailand/weer

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier