Sabine uit Marke volgt al 26 jaar Luc Steeno, dochter verkiest tegenwoordig Nick & Simon

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

De sterren van het podium staan al regelmatig in de kijker. Het is tijd om ook hun fans eens op het voetstuk te plaatsen. Showbizzmedewerker PADI zoekt voor ons enkele superfans op en laat ze vertellen over hun idolen. Ze diepen herinneringen en anekdotes op en duiken in hun collectie foto’s en memorabilia.

De 45-jarige Sabine Sagaert woont in Marke. Ze is al 24 jaar getrouwd met Geert Van Rechem en ze is de mama van de 22-jarige Kelly. Sabine behaalde het diploma van kapster, maar is al 26 jaar aan de slag in een drukkerij. Naast de passie voor Luc Steeno houdt Sabine ook van voetbal, lekker uit eten en als het kan meerdere keren per jaar op weekend.

Sabine uit Marke volgt al 26 jaar Luc Steeno, dochter verkiest tegenwoordig Nick & Simon

“Ik herinner het mij nog heel goed hoe het begon”, steekt Sabine van wal. “‘t Was in ‘t jaar 1989 en ik was toen 19 jaar. Toen ik Luc Steeno voor ‘t eerst in Tien om te Zien op vtm hoorde zingen, was dat direct mijn favoriet. Tijdens Zomerhit 1989 zag ik Luc voor ‘t eerst in Blankenberge. Hij trad daar ook op in een hele grote tent aan het zwembad. Daarna ben ik veel naar optredens gaan kijken en naargelang de jaren verstreken, steeg ook het aantal optredens per jaar. Door het bijwonen van al die optredens heb ik een ruime vriendenkring opgebouwd.”

Sabine uit Marke volgt al 26 jaar Luc Steeno, dochter verkiest tegenwoordig Nick & Simon

Mijn echtgenoot gaat ook altijd mee en dan slaat hij een praatje met de andere mannen van de vrouwelijke fans. Ook dochter Kelly ging mee toen ze klein was, maar nu is dat wat verminderd. Ze is nu meer te vinden voor het Nederlandse duo Nick & Simon. Ieder zijn idool hé ! Mijn favoriete Steeno-nummers ? Dat zijn Ik mis je elke dag, Hij speelde accordeon en zijn albums met nummers van Claude François en Adamo. Dit zijn liedjes die heel diep in mijn geheugen zijn gegrift en waar ik ook vaak – wanneer ik alleen ben – naar luister.”

Sabine uit Marke volgt al 26 jaar Luc Steeno, dochter verkiest tegenwoordig Nick & Simon

“Vroeger volgden we Luc meerdere keren per weekend, soms zelfs meerdere keren per dag. We reden dan met verschillende wagens na elkaar van het ene naar het andere optreden. Wegens de gezondheidsproblemen van mijn man – meerdere rugoperaties – moesten we het aantal optredens per week en per maand verminderen. We vermijden nu verre afstanden. We focussen ons nu op bijvoorbeeld een verjaardagsconcert met etentje van Luc Steeno. Op zo’n momenten is Luc meer ontspannen en heeft hij veel meer tijd over voor zijn fans. Op gewone optredens moet dat meestal heel vlug gaan, omdat hij op één avond in meer dan één plaats moet zingen. Ik begrijp dat volledig, ‘t is immers zijn broodwinning hé. Ik heb uiteraard al zijn cd’s in mijn bezit en heb ook een Steeno-sjaal die ik draag tijdens zijn optredens.”

https://www.youtube.com/watch?v=Rbuj_UrPhJQ

“Tijdens een optreden werd hij afgeleid door iets, waardoor hij op een bepaald moment zijn tekst kwijt was. We hadden daar natuurlijk ons plezier in. (lacht) Hij wilde me beet emen en stak de microfoon vlug onder mijn neus, waardoor ik verder mocht zingen!”

Sabine uit Marke volgt al 26 jaar Luc Steeno, dochter verkiest tegenwoordig Nick & Simon

“Vorig jaar werd Luc 50 en toen werd er een super feest gehouden in Brussel. Voor alle zekerheid hadden we daar een hotel geboekt en dat was maar goed ook, want ‘t feest liep uit tot in de vroege uurtjes. Na zijn feest bleven we verder feesten in het hotel. De andere hotelgasten zullen dat niet vlug vergeten!”

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier