PVH’S VRIENDENBOEK (9) : Peter Bulckaen wilde graag bakker worden

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Elke week leggen we een bekende West-Vlaming een tiental vragen voor die zo uit de legendarische vriendenboekjes van weleer geplukt zijn. Deze week: acteur Peter Bulckaen.

>> Wie is Peter: 48 jaar oud en getrouwd met Tine. Samen met hun drie kinderen Marthe, Cézar en Victor wonen ze in Geluwe. Peter is acteur en vooral bekend van ‘Wittekerke’ en ‘Familie’. Over twee weken start de tournee van ‘Van kwoad nor erger’, een West-Vlaamse komedie van Jeroen Maes.

>> Mocht je een dier kunnen zijn, waar kies je voor: “Ik vind een zilverrug-gorilla een formidabel mooi dier. Maar een arend spreekt me ook wel aan. Kunnen vliegen lijkt me heerlijk.”

>> Wat is je favoriete gerecht: “Ik eet eigenlijk veel graag. Vlees, vis, schaaldieren… als het lekker klaargemaakt is, zeg ik nergens nee tegen. Als ik dan toch iets moet kiezen: een lamskroontje met rozemarijn, look en wat mosterd. O-ver-heer-lijk!”

>> Wat was je eerste vakantiejob: “Ik heb veel vakantiejobs gedaan. Zondagnamiddagen gaan helpen in een grote bloemenzaak, ieder seizoen voor een maand aan de kust in een mosselrestaurant… Maar de meeste tijd bracht ik door met mijn neef, in de bakkerij van mijn oom. Ik wou eigenlijk ook zelf bakker worden, maar het lot heeft daar anders over beslist.”

>> Welke slechte gewoonte heb je: “Ik denk wel dat ik veel slechte gewoontes heb, alleen weet je dat van jezelf niet altijd. Momenteel probeer ik wel van een héél slechte gewoonte af te geraken: de sigaret. Het lukt al een maand om er af te blijven.”

>> Op welk televisieprogramma ben je gezond jaloers: “Van veel Vlaamse fictie.’Van vlees en bloed’, ‘Eigen kweek’… Maar ook mooie reisprogramma’s kunnen me bekoren en dan droom ik wel eens we dat ik op zo’n uitgedoofde krater uitleg sta te geven hoe dat landschap tot stand kwam…”

>> Welk kledingstuk wil je nooit kwijt: “Ik ben niet gehecht aan materiële dingen, dus ook niet aan kledingstukken. Mijn kleerkast puilt wel uit omdat ik niets kan weggooien.”

>> Welk fictief persoon zou je willen zijn: “Vroeger keek ik veel naar oude zwart-witfilms, waarin de held steeds wat ‘onderkoeld’ speelde. Het type Humphrey Bogart in ‘Casablanca’, bijvoorbeeld. Zo’n type wou ik dan heimelijk wel zijn.”

>> Welk goed voornemen wil je ooit realiseren: “Ik zou eigenlijk een goede vader, echtgenoot en vriend willen zijn… Maar ik faal daarin heel vaak… Misschien wat minder falen, dan?”

>> Als je een superheld zou zijn, wie zou je dan kiezen: “Ik was vroeger zot van Popeye. Maar als het wat spectaculairder mag zijn, dan vind ik Superman zijn leven ook wel iets hebben…”

(PVH)