Warhaus betovert (deel van) Dranouter

Warhaus zaterdagavond in de Kayam. (Foto MDP)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Warhaus is een vreemde eend in de bijt op Dranouter. Frontman Maarten Devoldere mag dan een vertrouwd figuur zijn, de muziek is wellicht het verst van wat het publiek op Dranouter gewend is. Toch kreeg hij, tegen het eind, de tent vol. We zagen zelfs enkele ‘oudere’ bezoekers mee wiegen met de muziek.

De vaste bezoekers van Dranouter zullen wel even vreemd opgekeken hebben bij het aanschouwen van de line-up in de Kayam op zaterdagavond. Raymond van het Groenewoud, top! Maar wel al om 20 uur. En maar een uurtje. Daarna de beurt aan Warhaus en nog even later Bazart. Wie? Die van ‘liever snel naar de hel dan traag naar de hemel’, weet je wel. Maar Warhaus?

Voor de jeugd een evidentie, maar niet voor de oudere, gezapig pintjes drinkende bezoeker. Voor Maarten Devoldere, vergezeld van vriendin Sylvie Kreusch, meteen een zware opdracht om iedereen mee te krijgen. Daarvoor gooide hij al snel ‘The Good Lie’ in de strijd, de eerste single van zijn album ‘We fucked a flame into being’. Het publiek was talrijk opgekomen, maar reageerde eerder lauw. Ook al deed Maarten, solo toch een stuk beweeglijker op het podium, meer dan zijn best. Dat het toch even wennen was voor het publiek.

Vocaal erg sterk

Halverwege gooide hij al zijn tweede en misschien bekendste single ‘Memory’ in de strijd. Niet in de versie die we kennen, maar wel alleen met gitaar, een stuk rustiger. Het moet gezegd, hiermee bewijst Devoldere eens te meer vocaal erg sterk te staan. Het open doekje van het publiek, eindelijk in de mood, was dan ook terecht. Tussendoor gaf hij ook de nodige ruimte aan zijn twee medemuzikanten om hun ding te doen in een lang uitgesponnen jamsessie.

Net als collega Jinte sprong Maarten op het einde, tijdens het la la la-moment, nog even in het publiek. “Zoals het hoort eindigen we met een break-up song”, klonk het, waarop hij Bruxelles inzette, voor de gelegenheid Dranouter genoemd.

Warhaus speelde een sterk concert, maar Dranouter zal nooit de ideale setting zijn. Het is veelzeggend dat het publiek nog het meest uit de bol ging toen bij de outro ‘Love is in the air’ werd opgelegd. Toch nog een beetje liefde!

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier