VIDEO – De slotdag van Dranouter

© (Foto SD)
Redactie KW

De laatste festivaldag kreeg al omstreeks 19 uur opnieuw een hoogtepunt met het optreden van de Cubaans-Franse tweelingzusjes Ibeyi. Ze kregen de Kayam volledig mee en iedereen zong uit volle borst op de stevige basdreunen. Dat is nog eens girl power met een boodschap!

Ongetwijfeld voor velen een revelatie om te onthouden.

https://www.youtube.com/watch?v=x4bNjQKgwGM

Daarvoor had ik halt gehouden in de kerk en maakte kennis met Old Man Leudecke.

VIDEO - De slotdag van Dranouter
© (Foto SD)

Een vrolijk grass-deuntje met country ondertoon dat best te pruimen viel. Het was blijkbaar tien jaar geleden dat deze Canadese singer-songwriter nog eens in Europa was komen optreden. Meteen stelde hij ook een nieuwe plaat voor. Hij laat er duidelijk geen gras(s) over groeien.

VIDEO - De slotdag van Dranouter
© (Foto SD)

Daarvoor kwam ik van Mile Twelve en zij sloten met hun bluegrass-deuntjes naadloos aan op elkaar. Er waren mensen in de Clubstage, die dit genre niet kenden en er onmiddellijk voor gewonnen waren. Ze wilden zelfs direct een cursus ‘line dance’ volgen. Je kunt ook ontdekkingen doen op Dranouter.

VIDEO - De slotdag van Dranouter
© (Foto SD)

Voor mij was dat Jan Verstraeten. In de kerk gaf hij een stemmig optreden met een strijkersensemble om u tegen te zeggen.

VIDEO - De slotdag van Dranouter
© (Foto SD)

We kwamen ook het energieke etno flanders-initiatief tegen op de weide en dat was best intens wat ze brachten. Het publiek bleef staan en luisterde vol aandacht naar hetgeen ze in een week allemaal hadden klaargestoomd. Best indrukwekkend: iets om voor de volgende edities verder te laten groeien!

VIDEO - De slotdag van Dranouter
© (Foto SD)

We hielden ook even halt bij Eva De Roovere en zij ontgoochelt nooit. De Voute barstte dan ook uit zijn voegen voor de eerlijke luisterliedjes, waar mama’s boos werden omdat hun kindjes te luid babbelden.

VIDEO - De slotdag van Dranouter
© (Foto SD)

Onze festivaldag startte met Ertebrekers, waar velen zot van zijn. Toch is dat duo hip-hop-gezang niet echt mijn ding. Al was de interactie tussen Flip Kowlier, Peter Lesage en Jeffrey Bearelle heel energiek. Het was een mooie start van de derde festivaldag, die meteen ook de opsluit was van een verjaardageditie om niet te vergeten. De meisjes van Ibeyi zullen hun passage op Dranouter ook niet vlug vergeten, want ze gaven het publiek heel hun hart en ziel. Mooi om zien en horen! Net zoals al de rest van de voorbije drie dagen: bedankt Dranouter. We’ll be back!

(SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier