Tweede dag Festival Dranouter met 16.000 bezoekers uitverkocht

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Dag twee van Festival Dranouter was met onder andere Geike, SX en Wannes Cappelle, Broeder Dieleman en Frans Grapperhaus heel West-Vlaams getint. Dat de maximum capaciteit bereikt was bleek onder meer voor de optredens van Geike en Wannes Cappelle, waarvoor het drummen was om de kerk nog binnen te geraken.

Zaterdag 3 augustus, de tweede festivaldag van Festival Dranouter 2019 was er een met een bijzonder gevarieerd programma. Op de podia konden festivalgangers optredens meepikken van onder andere Tourist LeMC, Tom Odell (solo), SX, Joan As Police Woman, LaBrassBanda, Lieven Tavernier, Geike, Wannes Cappelle, Broeder Dieleman & Frans Grapperhaus… Tussen de optredens door kon het publiek het festivalterrein ontdekken, met fanfares, straattheater, upcycle workshops, speelattracties… ‘s Avonds meldde de organisatie dan ook dat de zaterdag uitverkocht is, met 16.000 bezoekers op de teller.

“Kort na de middag bleek al dat onze zaterdag een schot in de roos zou zijn”, zegt organisator Bavo Vanden Broeck. “Er kwam veel volk af op de Bierkaarting, een activiteit in het kader van de voorzittersverkiezingen van ‘Feestcomiteit Dikkebusstraat’. Die straattheaterproductie hebben we opgezet naar aanleiding van 45 jaar Festival Dranouter. Het bleek een ideale manier te zijn om al vroeg mensen naar het festivalterrein te lokken. Al vroeg op de dag heerste er een gezellige drukte op het festivalterrein. Tof om te zien dat de mensen een gezellig plekje uitkozen op de picknickbanken of in de hangmatten, met een bende vrienden of met het gezin. Op die manier zijn optredens van bekende namen zoals SX, LaBrassBanda, Wannes Cappelle & broeder Dieleman & Frans Grapperhaus natuurlijk nog plezanter.”

Tweede dag Festival Dranouter met 16.000 bezoekers uitverkocht

“Onze zaterdag is steeds de dag waarop we de meeste gezinnen aantrekken”, aldus Vanden Broeck. “Ouders moeten de dag erna immers niet naar het werk én er is extra aandacht voor kinderactiviteiten. Dit jaar kon je in de Palace ‘brulracen’ op fietsjes. Hoe harder de coureur schreeuwt, hoe sneller hij gaat. Het is een knotsgekke act van organisatie Firmakodde. Op het festivalterrein De Voute kon je knutselen met Tetra-brikken in Tetra Town. Bij de Clubstage stonden er bijzondere, houten speelattracties, terwijl ouders even kunnen uitrusten met een cocktail van de Oxfam-bar.”

Tweede dag Festival Dranouter met 16.000 bezoekers uitverkocht

Alle voorverkooptickets van de zaterdag waren voor de allereerste keer ooit de deur uit. Daarna kon men nog zaterdagtickets verkrijgen aan kassatarief. “De verkoop via de website bleef goed lopen. Ook aan de festivalkassa’s zelf gingen de zaterdagtickets nog vlot de deur uit”, aldus Vanden Broeck. “Met 16.000 festivalgangers vandaag mochten we vanavond het bordje ‘uitverkocht’ uithangen.”

Vanavond staan Tom Odell (solo) en Tourist LeMC nog in de Mainstage. Voor zondag, de laatste dag van het festival, zijn er nog tickets beschikbaar via de website en aan de festivalkassa’s. Morgen treden o.a. The Kooks, Jasper Steverlinck, Zwangere Guy, Jan Verstraeten en Ibeyi op. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier