Sofie en Joris trouwen als eerste koppel officieel op Festival Dranouter

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

De laatste dag van Festival Dranouter had nog een verrassing in petto. Een trouwfeest! Communicatieverantwoordelijke Sofie Pauwels stapte onder het goedkeurend oog van de Zonnebeekse burgemeester Dirk Sioen in het huwelijksbootje met haar partner Joris De Bruyn.

Het was drummen omstreeks 18.30 uur rondom De Torre op de festivalweide van Festival Dranouter. Al drie dagen lang gonsde het van de geruchten dat woordvoerster Sofie Pauwels uit Zonnebeke als verrassing in het huwelijksbootje zou stappen met haar vriend Joris De Bruyn.

De geruchten bleken te kloppen. Zelfs burgemeester Dirk Sioen van Zonnebeke – de gemeente waar Sofie en Joris wonen – zakte speciaal voor de plechtigheid af naar Dranouter om het huwelijk officieel te verkondigen.

In de Torre – het minikerkje in het midden van de festivalweide die de afgelopen twee dagen vooral dienst deed als epicentrum voor de meeste activiteiten van Feestcomiteit Dikkebusstraat – gaven Sofie en Joris elkaar hun jawoord.

Sofie en Joris trouwen als eerste koppel officieel op Festival Dranouter

Zoals het een officieel huwelijk betaamt waren er tal van hapjes en drankjes. Traditiegetrouw speelde Die Verdamte Spielerei het ultieme trouwfeestanthem ‘les lacs du connemara’ van Michel Sardou. De openingsdans deden Joris en Sofie op de tonen van Turn Around van Bonnie Tyler in de Sint-Bernardustent. Proficiat Sofie en Joris! (TOGH)