Het gevolg is een muziekfestival dat bij momenten meer op een straatfeest lijkt: oude vrienden lopen elkaar nog eens tegen het lijf, vage kennissen worden na enkele Sint-Bernardussen voor één dag beste vrienden terwijl de kinderen ergens een hindernissenparcours uittesten. Festival Dranouter is ook één van de oudste festivals van het land, maar terwijl medekoploper Rock Werchter in niets meer te vergelijken valt met het festivalletje dat het was bij de oprichting in 1975, hangt in Dranouter zowat dezelfde sfeer als in de begindagen.

Met 50.000 bezoekers beleefde Festival Dranouter - door de anciens en locals ook wel eens 'Drannie' genoemd - vorig jaar een recordeditie sinds de verhuis naar de Dikkebusstraat in 2015. In de sterren staat alvast geschreven dat het opnieuw een topeditie wordt: een vlotte voorverkoop, prachtige weersverwachtingen, een diverse programmatie en nog meer aankleding en beleving. Wat dat laatste betreft, kijk ik vooral uit welke fratsen Kartje Kilo en Pikz Palace uit hun mouw schudden tijdens de fictieve en ludieke voorzittersverkiezingen voor het Feestcomiteit van de Dikkebusstraat.

Wie er niet bij kan zijn, zit goed op onze website kw.be. Drie dagen lang brengen we live verslag: interviews met West-Vlaamse artiesten, reviews van de opmerkelijkste optredens en fotospecials van de vrolijkste festivalgangers. Drannie, here we come.

Het gevolg is een muziekfestival dat bij momenten meer op een straatfeest lijkt: oude vrienden lopen elkaar nog eens tegen het lijf, vage kennissen worden na enkele Sint-Bernardussen voor één dag beste vrienden terwijl de kinderen ergens een hindernissenparcours uittesten. Festival Dranouter is ook één van de oudste festivals van het land, maar terwijl medekoploper Rock Werchter in niets meer te vergelijken valt met het festivalletje dat het was bij de oprichting in 1975, hangt in Dranouter zowat dezelfde sfeer als in de begindagen.Met 50.000 bezoekers beleefde Festival Dranouter - door de anciens en locals ook wel eens 'Drannie' genoemd - vorig jaar een recordeditie sinds de verhuis naar de Dikkebusstraat in 2015. In de sterren staat alvast geschreven dat het opnieuw een topeditie wordt: een vlotte voorverkoop, prachtige weersverwachtingen, een diverse programmatie en nog meer aankleding en beleving. Wat dat laatste betreft, kijk ik vooral uit welke fratsen Kartje Kilo en Pikz Palace uit hun mouw schudden tijdens de fictieve en ludieke voorzittersverkiezingen voor het Feestcomiteit van de Dikkebusstraat.Wie er niet bij kan zijn, zit goed op onze website kw.be. Drie dagen lang brengen we live verslag: interviews met West-Vlaamse artiesten, reviews van de opmerkelijkste optredens en fotospecials van de vrolijkste festivalgangers. Drannie, here we come.