Woensdag 28 oktober, 2020

Dag twee van Festival Dranouter was met onder andere Geike, SX en Wannes Cappelle, Broeder Dieleman en Frans Grapperhaus heel West-Vlaams getint. Dat de maximum capaciteit bereikt was bleek onder meer voor de optredens van Geike en Wannes Cappelle, waarvoor het drummen was om de kerk nog binnen te geraken.

De tweede festivaldag op Dranouter startte spetterend met een paar miezerige regendruppels die al snel verdampten op de enthousiaste lijven van de festivalgangers, die al in grote getale aanwezig waren in het dorp en op de weide.

Het Kortrijkse/Wevelgemse duo SX is aan de beurt op 20 uur op de Mainstage. Eind vorig jaar kwam hun derde cd 'Eros' met als rode draad de liefde in al haar aspecten. Het is hun eerste optreden op Festival Dranouter maar toch is het festival geen onbekend terrein voor Stefanie Callebaut en Benjamin Desmet.

De Garre van Kornee kan ietwat oneerbiedig bestempeld worden als Kadril Light. De groep ontstond toen Kadril ook gevraagd werden om in een kleinere bezetting folkbals te spelen. In het najaar 2018 brachten ze een nieuwe cd uit, die ze om 18.30 uur mogen voorstellen in De Voute.

Het is nu 23 uur en Daan hult zich in duisternis met Dead Man Ray in de Clubtent. Er is nog werk aan de belichting of wij snappen het niet en stappen daarom de festivalweide af om onze ervaringen van de eerste festivaldag neer te pennen.

Vrijdag 2 augustus genoten zo'n 14.500 festivalgangers genoten met volle teugen van de unieke sfeer, de originele foodstanden, talloze straatanimatie-acts en optredens van onder andere Black Box Revelation, Novastar, Dubioza Kolektiv, Ladysmith Black Mambazo, Alan Stivell en The Bony King Of Nowhere.

Lenny en de Wespen mochten vrijdag om 16 uur de Mainstage openen en hadden als special guest niemand minder dan Eva De Roovere. Voor drummer en uitgeweken Lendeledenaar Bert Huysentruyt was het al zijn vierde passage op Festival Dranouter.