Dranouter Tweede dag Festival Dranouter met 16.000 bezoekers uitverkocht

Dag twee van Festival Dranouter was met onder andere Geike, SX en Wannes Cappelle, Broeder Dieleman en Frans Grapperhaus heel West-Vlaams getint. Dat de maximum capaciteit bereikt was bleek onder meer voor de optredens van Geike en Wannes Cappelle, waarvoor het drummen was om de kerk nog binnen te geraken.

Dranouter Kotjesvolk en Geike vullen de kerk op Dranouter

De tweede festivaldag op Dranouter startte spetterend met een paar miezerige regendruppels die al snel verdampten op de enthousiaste lijven van de festivalgangers, die al in grote getale aanwezig waren in het dorp en op de weide.

Dranouter SX: "We geven liefde aan het publiek, dan krijg je ook liefde terug"

Het Kortrijkse/Wevelgemse duo SX is aan de beurt op 20 uur op de Mainstage. Eind vorig jaar kwam hun derde cd 'Eros' met als rode draad de liefde in al haar aspecten. Het is hun eerste optreden op Festival Dranouter maar toch is het festival geen onbekend terrein voor Stefanie Callebaut en Benjamin Desmet.

Dranouter De Garre van Karnee: "Onze oudste lied dateert van de 16de eeuw"

De Garre van Kornee kan ietwat oneerbiedig bestempeld worden als Kadril Light. De groep ontstond toen Kadril ook gevraagd werden om in een kleinere bezetting folkbals te spelen. In het najaar 2018 brachten ze een nieuwe cd uit, die ze om 18.30 uur mogen voorstellen in De Voute.

Dranouter Impressies van de eerste festivaldag op Dranouter

Het is nu 23 uur en Daan hult zich in duisternis met Dead Man Ray in de Clubtent. Er is nog werk aan de belichting of wij snappen het niet en stappen daarom de festivalweide af om onze ervaringen van de eerste festivaldag neer te pennen.

Dranouter 14.500 festivalgangers op eerste dag Festival Dranouter

Vrijdag 2 augustus genoten zo'n 14.500 festivalgangers genoten met volle teugen van de unieke sfeer, de originele foodstanden, talloze straatanimatie-acts en optredens van onder andere Black Box Revelation, Novastar, Dubioza Kolektiv, Ladysmith Black Mambazo, Alan Stivell en The Bony King Of Nowhere.

Dranouter "Een grote tent, maar toch intieme sfeer. Dat is Dranouter"

Lenny en de Wespen mochten vrijdag om 16 uur de Mainstage openen en hadden als special guest niemand minder dan Eva De Roovere. Voor drummer en uitgeweken Lendeledenaar Bert Huysentruyt was het al zijn vierde passage op Festival Dranouter.