Het recept vindt u in de pdf en de videofilm onderaan.
...

Het recept vindt u in de pdf en de videofilm onderaan.Vanop de Zeedijk van Duinbergen kijkt restaurant Sel Gris uit over de Noordzee. Chef Frederik Deceuninck werkt dan ook graag met producten uit die Noordzee. Hij kookt op een eigentijdse manier. "Ik noem het zelf een bommakeuken waarmee ik bedoel dat ik kook met veel liefde en passie. De smaken van vroeger vertaal ik naar de tegenwoordige tijd. Ik werk nog graag met boter en een stuk vlees mag wel wat langer in de oven. Mijn sauzen maak ik ook nog veel op de klassieke manier. Dat alles licht verteerbaar."BuitenlandersDe ambities van de chef zijn even simpel als moeilijk: "Ik wil in de eerste plaats tevreden klanten. En een goed draaiende zaak." De chef doet niet mee aan de trend om een eigen bistro of hotel te openen. "Ik heb wel geïnvesteerd in slaapplaatsen voor mijn eigen personeel. We krijgen hier vaak buitenlandse koks en stagiairs in onze keuken. Voor hen is een appartementje aan de kust huren geen sinecure."Karmeliet en PastoraleFrederik Deceuninck startte in 2007 met Sel Gris en behaalde in november 2008 een Michelinster en tekent voor 16 op 20 in Gault&Millau. Hij werkte twee jaar in De Karmeliet in Brugge en drie jaar in Jardin Tropical. Na nog eens zeven maanden in de Pastorale in Reet maakte hij zijn droom waar. "Ik kan zeggen dat ik nog nooit een dag in mijn leven heb gewerkt, want mijn werk is mijn hobby", besluit hij.>> What's in a name?'Sel gris' is grof zout waarvan de korrel nog grover is dan van fleur de sel. >> Het gerecht"Het is een gerechtje uit ons nieuw menu met frisse seizoensproducten. Bovendien is het erg gemakkelijk om te maken."(Mieke Verhelle)