Ze woont nu in Schriek, een klein dorpje tussen Heist-op-den-Berg en Keerbergen. Vroeger zong ze al een beperkte periode, dan lag ze stil door de liefde, was ze de perfecte huismoeder en door de nieuwe liefde in haar leven begon ze opnieuw te zingen.

Ze kreeg een stevige duw in de rug door Ive Rénaarts van De Stoempers, die haar uitnodigde voor één van zijn kerstshows. Ida deed het met plezier, maar uiteindelijk kreeg ze van haar man een mooi verjaardagscadeau, namelijk een cd opnemen. Haar eerste cd heette Tussen Amsterdam en Brussel. Nu volgt Zandloper, een album met heel wat sterke songs. Liedjes die op haar lijf zijn geschreven. Songs die raken, waaronder De cirkel is rond. "Dit is een speciaal lied", bekent Ida, die helemaal geen familie is van de grote Rob De Nijs. "Mijn ouders zijn dood, ik verloor mij broer en nog niet zolang geleden ook mijn zus. Mijn andere zus en ik zijn nu nog de enige die overblijven. Dat was en blijft lastig. We zijn er altijd voor elkaar. Het liedje De cirkel is rond is een liedje, speciaal voor mijn lieve zus."

Tijdens de voorstelling bracht ze ook het duet 'Amsterdam', samen met Kris de Bruyne. © (Foto FODI)

Ida de Nijs koos geen locatie dichtbij haar woning uit om haar nieuwe cd Zandloper voor te stellen. De zangeres kwam afgezakt naar het Muziekcafé Den Toerist in Meulebeke, de place-to-be van zanger Michael Lanzo. Waarom koos een zangeres Meulebeke uit voor haar cd-voorstelling méér dan 100 km van haar woonplaats ? En dit terwijl bijna de helft van de 200 aanwezigen uit zelfs Nederland en haar regio kwamen ? "Michael en ik traden ooit samen op in dezelfde shows in Spanje. Ik vind hem nog altijd een sympathieke zanger. We informeerden of we dat hier konden doen en dus besloten we van deze cd hier voor te stellen", glimlacht Ida, die op haar album liedjes zette van o.a. Belinda Meuldijk, de ex van jawel... Rob De Nijs. "Nu schrijft ze terug voor een de Nijs", knipoogt Ida.

Bart Herman schreef De liefde van je leven. Kris de Bruyne stelde voor om zijn eigen Amsterdam nog eens op te nemen in een duet met.. Ida. Vogelvrij, Nu nog steeds, de titelsong Zandloper (Marty's Song), enz. staan allemaal op deze prachtige cd of in totaal vijftien nummers. Ida de Nijs, zeker eens opzoeken in de cd-handel, aankopen en thuis rustig eens naar luisteren. Een parel van een album !

(PADI)

Na haar optreden gaf Michael Lanzo ook nog een optreden. Daarna knuffelden Ida en Michael elkaar eens stevig. © (Foto FODI)
Ida de Nijs in het bijzijn van onze showbizzmedewerker PADI. © (Foto FODI)