Zanger Ignace was aanwezig op overhandiging kunstwerk aan vrouw Kevin De Bruyne

Michèle De Bruyne-Lacroix tussen zanger Ignace Baert en echtgenote Hilde Manderveld. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Het was druk, zelfs heel druk in The Boutique Gallery, Dorp 6 in Sint-Martens-Latem, sinds één jaar dé galerij van Ellen Christiaen.

Voor velen is Ellen misschien een onbekende voornaam, maar wanneer we erbij schrijven dat Ellen de vrouw is van William Vaesen alias Niels William, dé K3-ontdekker én vele jaren zelfs de manager van deze drie meiden dan zal er bij velen al een belletje rinkelen.

The Boutique Gallery ontstond drie jaar geleden in Kaapstad en telt ondertussen drie vestigingen: Franschhoek (Zuid-Afrika), Sint-Martens-Latem en Knokke (tot 13 oktober). Het was in Sint-Martens-Latem ook druk, omdat er in deze prachtige galerij een speciale overhandiging plaatsvond. Michèle Lacroix (23) kwam speciaal overgevlogen uit Engeland om in deze galerij haar cadeau te ontvangen, namelijk een kunstwerk van de internationaal bekende kunstenares Isabelle Scheltjens uit Grobbendonk. Dit kunstwerk is een cadeau van de echtgenoot van Michèle, niemand minder dan de internationale voetballer én tevens Rode Duivel Kevin De Bruyne. Eerst was meegedeeld dat ook Kevin aanwezig zou zijn, maar wegens een blessure moest hij bij zijn ploeg in Manchester blijven. Mevrouw De Bruyne-Lacroix kwam dan maar alleen af om dit wondermooie cadeau voor hun tweede huwelijksverjaardag in ontvangst te nemen uit handen van de kunstenares én in het bijzijn van Ellen Christiaen, de echtgenote van Niels William.

Ellen Christiaen en echtgenoot Williaem Vaesen bij Ignace Baert en echtgenote Hilde Manderveld.
Ellen Christiaen en echtgenoot Williaem Vaesen bij Ignace Baert en echtgenote Hilde Manderveld.© FODI

“Enkele maanden geleden werden wij door Kevin en Michèle gecontacteerd met de vraag of Isabelle Scheltjens een persoonlijk werk kon maken ter gelegenheid van de tweede huwelijksverjaardag van het koppel”, zegt Ellen van The Boutique Gallery. “Daar moest de kunstenares natuurlijk niet lang over nadenken en zo werd het werk Michèle geboren. Meer dan 30.000 stukjes glas werden met de hand gesneden en daarna in laagjes van twee of drie op elkaar gelegd en als het ware versmolten in een oven van 800 graden. Met die glastorentjes maakt Isabelle Scheltjens adembenemend mooie werken. Minutieus en met een uitmuntend oog voor kleur en detail puzzelt ze een portret bij elkaar tot een prachtig kunstwerk.”

De kunstenares blijft er nuchter en sereen bij, al staan de wereldgalerijen in de rij voor haar werk. Dat vindt gretige kopers bij bekende wereldburgers en zelfs een staatshoofd in de persoon van Mohammed VI, koning van Marokko. Een deel van haar werk is nu voor het eerst permanent te zien in The Boutique Gallery in Sint-Martens-Latem. De echtgenote van Kevin De Bruyne keek naar het kunstwerk en was echt sprakeloos. Dit kunstwerk dat meerdere duizenden euro’s kost, krijgt een plaatsje in hun woning in Limburg. Waar ze het zal ophangen ? “Dat weten we al, maar ‘t is nog niet voor direct want het kunstwerk wordt hier nog enkele weken tentoongesteld”, zegt Michèle.

Kunstenares Isabelle Scheltjens tussen Ignace Baert en Hilde Manderveld.
Kunstenares Isabelle Scheltjens tussen Ignace Baert en Hilde Manderveld.© FODI

Eén van de aanwezigen op deze officiële overhandiging was zanger-componist Ignace Baert en echtgenote Hilde Manderveld uit Deerlijk. De zanger blijft populair door zijn hit More than sympathy uit 1973. Hij was muzieklesgever aan het VISO in Roeselare en jaren geleden ook leerkracht aan de showbizzschool in Oostende. Zijn echtgenote werkt als schoonheidsspecialiste. Ze hebben twee kinderen Yuri en Anouk. Ignace en Hilde waren aanwezig op uitnodiging van William en Ellen. “William leerde ik kennen toen hij een jaar of 15 was. Ik gaf toen les aan de showbizzschool in Oostende waar hij leerling was. In die tijd schreef ik enkele songs voor hem in samenwerking met Frank Dingenen als tekstschrijver, zoals voor het nummer Blijf bij mij. Enkele jaren geleden leerden we vanzelfsprekend ook Ellen kennen als zijn vriendin, nu al zijn echtgenote”, vertelt Ignace.

“Omdat we altijd met William in contact gebleven zijn, vernamen we via hem dat hij en Ellen een kunstgalerij openden in Sint Martens Latem. Veel van kunst kennen wij zelf niet, maar uit sympathie voor het koppel brachten we graag al eens een bezoekje aan hun prachtige zaak. We vonden de kunstwerken die ze tentoonstelden smaakvol en origineel. Dit heeft er ons toe aangezet om zelf een kunstwerk te kopen in hun galerij, omdat dit een meerwaarde geeft aan het schoonheidssalon van Hilde.”

Ignace Baert en echtgenote Hilde Manderveld in The Boutique Gallery in Sint-Martens-Latem, waar het heel druk was door de aanwezigheid van mevrouw De Bruyne-Lacroix.
Ignace Baert en echtgenote Hilde Manderveld in The Boutique Gallery in Sint-Martens-Latem, waar het heel druk was door de aanwezigheid van mevrouw De Bruyne-Lacroix.© FODI

Hilde en Ignace hielden lang halt bij het prachtige kunstwerk dat Michèle ontving van haar echtgenoot Kevin. “Uniek en prachtig gedaan. Er zullen heel veel werkuren in gestoken geweest zijn als je ziet hoeveel glazen blokjes daarvoor nodig zijn geweest. Je moet het werk vanop een zekere afstand bekijken, zo komt het volledig tot zijn recht”, zegt het echtpaar. “Indien onze huiskamer groot genoeg zou zijn, dan zouden we zoiets ook ophangen. Nogmaals, we zijn geen kunstfanaten. Het klinkt misschien zelfs een beetje raar, maar met ouder te worden kunnen we kunst wel meer appreciëren. Af en toe – wanneer er ons iets raakt – durven we wel toeslaan … als de prijs nog betaalbaar is natuurlijk”, glimlacht het koppel, die ook vindt dat Ellen perfect past in The Boutique Gallery. “Het is een heel lieve en mooie dame, die de mensen direct op hun gemak stelt en heel vriendelijk de bezoekers de tijd geeft om – zonder je lastig te vallen – te kunnen genieten van de mooie kunstwerken.”

(PADI)

Wil je ook eens het kunstwerk bewonderen dat Kevin De Bruyne aan zijn echtgenote Michèle Lacroix schonk ter gelegenheid van hun tweede huwelijksverjaardag ? En wil je de andere werken van kunstenares Isabelle Scheltjens eens zien ? Dat is nog mogelijk tot 3 november in The Boutique Gallery, Dorp 6 in Sint-Martens-Latem. Welkom op de solotentoonstelling Michèle.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier