Er werd al een single uitgebracht van dit album: The Reckoning met bijhorende futuristische ogende videoclip. Een tweede single werd reeds aangekondigd (Raise Your Banner), en daarmee begon de band deze langverwachte avond. Het viel meteen op: Sharon is goed bij stem, het deed deugd hen terug live te zien. Het podium is mooi opgebouwd met visuals in de achtergrond, maar ook op de tussenpanelen, een pluim voor de grafische ontwerpers van het Within Temptation-team!

De eerste drie nummers waren van het nieuwe album en onze verwachtingen waren meteen al positief ingelost. Aan de eerste rijen was te zien dat de fans de eerste twee singles al goed kennen. Nadat iedereen in de zaal enthousiast hun dikke hit Stand My Ground meebrulde, konden we even adem halen met het rustige All I Need. Daarna ging het stevig verder met het nieuwe nummer Supernova, Shot in The Dark van hun The Unforgiving-album en zelfs uit ouder werk: The Promise. Dit is een metal-band !

Dan nam Sharon de microfoon en vertelde ze aan de zaal dat het voorzien was dat Jasper Steverlinck zijn eigenzinnige cover van Ice Queen uit het VTM-programma Liefde Voor Muziek zou brengen, maar dat hij helaas er niet kon bijzijn. "Dan heb ik maar besloten zijn versie lekker te jatten", grapt Sharon. Jasper zijn erg ingetogen versie van hun bekendste hit Ice Queen was adembenemend mooi, maar deze versie van Sharon zelf, akoestisch begeleid op gitaar door gitarist Stefan was ook bijzonder innemend. Dit voelde speciaal aan, en iedereen in de zaal besefte: dit is uniek en bijzonder. Tijdens het nummer was het heel stil, maar het applaus barstte los na het nummer. Daarna ging het in sneltempo hard door met Faster, weeral (we worden verwend J) een nieuw nummer: Mercy Mirror en het snelle Paradise. Bij het nummer The Heart Of Everything dacht ik: wat heb ik deze band gemist.

Na het fel meegezongen nummer What Have You done stapte Sharon voorzichtig tot bij toetsenist Martijn. Met de spots enkel op hen gericht zong ze het ingetogen nummer Forgiven. Ik hoorde de vrouw naast mij zachtjes fluisteren tegen haar man: wat een heerlijke stem heeft die zangeres toch. Zo stil was het in de zaal, iedereen adem ingehouden, intiem, ontroerend, ook dit is Within Temptation. Als afsluiter krijgen we het door iedereen geliefde Mother Earth. Within Temptation heeft doorheen al de jaren telkens een heel nieuw album gebracht, telkens vernieuwend. Het is heel fijn om nummers te horen van elk van hun album, oud en nieuw werk. We krijgen nog een extra-nummer: Stairway To The Skies waar Sharon als een Godin door middel van een gareel de lucht in wordt gehesen en haar fans van in de hoogte toezingt, een lang gewaad tot aan de grond. Magnifique. De gitaren beuken erop los, drums en bass gieren dwars door je ziel van dit nummer die zeker behoort tot de favoriete WT-nummers van jullie reporter. We hebben je gemist, Within Temptation, fijn jullie terug te zien. Tot snel.

(PADI & Sandro)

Er werd al een single uitgebracht van dit album: The Reckoning met bijhorende futuristische ogende videoclip. Een tweede single werd reeds aangekondigd (Raise Your Banner), en daarmee begon de band deze langverwachte avond. Het viel meteen op: Sharon is goed bij stem, het deed deugd hen terug live te zien. Het podium is mooi opgebouwd met visuals in de achtergrond, maar ook op de tussenpanelen, een pluim voor de grafische ontwerpers van het Within Temptation-team!De eerste drie nummers waren van het nieuwe album en onze verwachtingen waren meteen al positief ingelost. Aan de eerste rijen was te zien dat de fans de eerste twee singles al goed kennen. Nadat iedereen in de zaal enthousiast hun dikke hit Stand My Ground meebrulde, konden we even adem halen met het rustige All I Need. Daarna ging het stevig verder met het nieuwe nummer Supernova, Shot in The Dark van hun The Unforgiving-album en zelfs uit ouder werk: The Promise. Dit is een metal-band !Dan nam Sharon de microfoon en vertelde ze aan de zaal dat het voorzien was dat Jasper Steverlinck zijn eigenzinnige cover van Ice Queen uit het VTM-programma Liefde Voor Muziek zou brengen, maar dat hij helaas er niet kon bijzijn. "Dan heb ik maar besloten zijn versie lekker te jatten", grapt Sharon. Jasper zijn erg ingetogen versie van hun bekendste hit Ice Queen was adembenemend mooi, maar deze versie van Sharon zelf, akoestisch begeleid op gitaar door gitarist Stefan was ook bijzonder innemend. Dit voelde speciaal aan, en iedereen in de zaal besefte: dit is uniek en bijzonder. Tijdens het nummer was het heel stil, maar het applaus barstte los na het nummer. Daarna ging het in sneltempo hard door met Faster, weeral (we worden verwend J) een nieuw nummer: Mercy Mirror en het snelle Paradise. Bij het nummer The Heart Of Everything dacht ik: wat heb ik deze band gemist.Na het fel meegezongen nummer What Have You done stapte Sharon voorzichtig tot bij toetsenist Martijn. Met de spots enkel op hen gericht zong ze het ingetogen nummer Forgiven. Ik hoorde de vrouw naast mij zachtjes fluisteren tegen haar man: wat een heerlijke stem heeft die zangeres toch. Zo stil was het in de zaal, iedereen adem ingehouden, intiem, ontroerend, ook dit is Within Temptation. Als afsluiter krijgen we het door iedereen geliefde Mother Earth. Within Temptation heeft doorheen al de jaren telkens een heel nieuw album gebracht, telkens vernieuwend. Het is heel fijn om nummers te horen van elk van hun album, oud en nieuw werk. We krijgen nog een extra-nummer: Stairway To The Skies waar Sharon als een Godin door middel van een gareel de lucht in wordt gehesen en haar fans van in de hoogte toezingt, een lang gewaad tot aan de grond. Magnifique. De gitaren beuken erop los, drums en bass gieren dwars door je ziel van dit nummer die zeker behoort tot de favoriete WT-nummers van jullie reporter. We hebben je gemist, Within Temptation, fijn jullie terug te zien. Tot snel.(PADI & Sandro)