Toen Willy zei dat het volgende lied Vogelvrij was, gooiden fans een beha en een vrouwelijke onderbroek op het podium. De zanger keek ernaar, zei dat het wel een groot maatje was, waarna er prompt ook een mini-slipje naar het podium werd gegooid. Willy gebruikte al die attributen om mee te zwaaien toen hij Vogelvrij zong. De zanger amuseerde zich en ook het publiek genoot ervan. De ruim 1.400 aanwezigen gebruikten geen ondergoed om mee rond te zwaaien, maar meestal een zakdoek. Toen het liedje gedaan was, gaf Willy het ondergoed terug aan de fans die vooraan zaten. "Ik doe dat niet mee naar huis hoor, anders vlieg ik buiten", lacht hij.

Deze mini-slip lijkt te klein voor Willy. © FODI
Een te groot maatje voor Willy. © FODI

Ongeacht op welk uur van de dag Willy ergens op de affiche staat, het is altijd ambiance. Dat was ook zo in het Plopsa Theater, waar Willy omstreeks 16.30 uur begon aan zijn optreden met De zon in je hart, gevolgd door Een wonder van een vrouw, Een leeuw in een kooi... Hij stond ook stil bij een liedje uit 1974, namelijk Weet je nog die slow? De meeste mensen kenden nog dat nummer en zongen uit volle borst mee. Daarna zong hij Sympathie is geen liefde, Van 's morgens tot 's avonds, Bruilofsklokken luiden, Dans met mij tot morgenvroeg, enz. Hij stond stil bij zijn recent nieuw album en bracht onder meer het nummer Zeg dus niet hallo.

Showbizzmedewerker PADI samen met Willy Sommers. © FODI

Binnen twee weken komt zijn nieuwe single Zondag uit, een nummer dat hij schreef samen met Will Tura. Natuurlijk mocht ook het liedje Een wonder van een vrouw niet ontbreken. "Een vrouw zaagt nooit, een vrouw klaagt nooit...,", zegt hij maar blijkbaar waren diverse mannen in de zaal daar niet mee eens. We hoorden toch links en rechts wat protest weerklinken. "46 jaar geleden kreeg ik mijn eerste gouden plaat. Weet je met welk nummer?" Het publiek wist het meteen : Zeven anjers, zeven rozen. Als afsluiter bracht Willy een medley van bekende songs, die tot de laatste minuut werden meegezongen door het publiek. Willy Sommers - vorige maand 65 jaar geworden - blijft veel fans hebben en dus zal deze Vlaamse zanger nog vele jaren op een podium staan.

(PADI/foto FODI)

Het publiek was enthousiast bij de songs van Willy Sommers. © FODI