Op vrijdagavond 6 maart stond Willy Sommers met een 'DE HITS-concert' op het podium van CC Zwanenberg in Heist-op-den-Berg. Net zoals zovelen had Willy nooit gedacht dat hij één week later al thuis mocht blijven en dat het gedaan was met optredens te verzorgen. "Ik stond met mijn ogen wijd open te kijken en te luisteren naar tv toen ze zeiden dat ons land in lockdown ging. Ik kon dat gewoon niet geloven. Ik stond echt waar aan de grond genageld. Wat met de optredens ? Wat met de kinderen die naar school niet mochten ? Dat waren allemaal vragen die op mij afkwamen."

Heb je het lastig om je leven plots anders te moeten indelen ?

Willy : "Het is nog altijd heel lastig om plots een heel andere levensstijl te hebben. Ik speel wel elke dag op mijn gitaar en op mijn piano, ik doe ook mijn stemoefeningen, ik werk een beetje in de tuin en ik ga elke dag wandelen voor mijn hartrevalidatie. Maar regelmatig slaat toch de verveling natuurlijk toe. Dat voel ik vooral in de weekends, dan denk ik bij mezelf : vanavond stond ik normaal ergens op een podium in Vlaanderen. Sinds vorige week voel ik mij toch weer een beetje nuttig. Ik presenteer immers een dagelijks radioprogramma bij de nieuwe zender BNL. Dat heet "Lunch Garden". Je hoort mij iedere middag van 12 tot 13 uur bij BNL."

Had je gedacht dat je in 2020 nog een lockdown zou meemaken ?

Willy : "Ik had helemaal niet gedacht dat we nog zoiets gingen meemaken. We voeren nu een ongelijke strijd tegen een onzichtbare vijand."

Verloor je al veel optredens ?

Willy : "Sinds 6 maart tot eind juli ben ik al minstens 90 optredens kwijtgespeeld. We krijgen nu ook al annulaties binnen voor oktober, november en december. Ik hoop dat er in de zomer toch nog een paar openlucht optredens kunnen doorgaan. Hoop doet leven ! Ik heb ook te doen met mijn muzikanten, techniekers en mijn management. Geen enkel inkomen voor die mensen. Erg, heel erg !"

Werd je al geconfronteerd met het coronavirus in de familie- of vriendenkring ?

Willy : "Gelukkig zijn wij nog allemaal gezond in de familie- en vriendenkring. Wij houden ons heel goed aan de maatregelen van de overheid en de virologen."

Zorgen de coronamaatregelen ook voor iets positief ?

Willy : "Het thuis zijn valt nog mee door het mooie weer van de laatste weken. We kunnen op ons terras in onze tuin zitten. Ik wandel veel met de hond. Ik speel wat voetbal met mijn zoon Luka. Ik fiets ook regelmatig."

Het zal wellicht nog een hele tijd duren vooraleer fans terug beha's en onderbroeken kunnen gooien op het podium wanneer Willy 'Vogelvrij' zingt., PADI/Jens
Het zal wellicht nog een hele tijd duren vooraleer fans terug beha's en onderbroeken kunnen gooien op het podium wanneer Willy 'Vogelvrij' zingt. © PADI/Jens

Kwam er in deze periode een nieuwe single en/of cd uit ?

Willy : "Er waren geen nieuwe opnames gepland. Wij brengen wel nog een single uit. Een nummer uit mijn album Sommers of 69."

Zal corona ons leven in de toekomst blijven bepalen ?

Willy : "Wij gaan in de toekomst minder handjes schudden, minder knuffelen, minder zoenen en mondmaskers zullen overal in het straatbeeld te zien zijn." (PADI)

www.willysommers.be.

Op vrijdagavond 6 maart stond Willy Sommers met een 'DE HITS-concert' op het podium van CC Zwanenberg in Heist-op-den-Berg. Net zoals zovelen had Willy nooit gedacht dat hij één week later al thuis mocht blijven en dat het gedaan was met optredens te verzorgen. "Ik stond met mijn ogen wijd open te kijken en te luisteren naar tv toen ze zeiden dat ons land in lockdown ging. Ik kon dat gewoon niet geloven. Ik stond echt waar aan de grond genageld. Wat met de optredens ? Wat met de kinderen die naar school niet mochten ? Dat waren allemaal vragen die op mij afkwamen."Heb je het lastig om je leven plots anders te moeten indelen ?Willy : "Het is nog altijd heel lastig om plots een heel andere levensstijl te hebben. Ik speel wel elke dag op mijn gitaar en op mijn piano, ik doe ook mijn stemoefeningen, ik werk een beetje in de tuin en ik ga elke dag wandelen voor mijn hartrevalidatie. Maar regelmatig slaat toch de verveling natuurlijk toe. Dat voel ik vooral in de weekends, dan denk ik bij mezelf : vanavond stond ik normaal ergens op een podium in Vlaanderen. Sinds vorige week voel ik mij toch weer een beetje nuttig. Ik presenteer immers een dagelijks radioprogramma bij de nieuwe zender BNL. Dat heet "Lunch Garden". Je hoort mij iedere middag van 12 tot 13 uur bij BNL."Had je gedacht dat je in 2020 nog een lockdown zou meemaken ?Willy : "Ik had helemaal niet gedacht dat we nog zoiets gingen meemaken. We voeren nu een ongelijke strijd tegen een onzichtbare vijand."Verloor je al veel optredens ?Willy : "Sinds 6 maart tot eind juli ben ik al minstens 90 optredens kwijtgespeeld. We krijgen nu ook al annulaties binnen voor oktober, november en december. Ik hoop dat er in de zomer toch nog een paar openlucht optredens kunnen doorgaan. Hoop doet leven ! Ik heb ook te doen met mijn muzikanten, techniekers en mijn management. Geen enkel inkomen voor die mensen. Erg, heel erg !"Werd je al geconfronteerd met het coronavirus in de familie- of vriendenkring ?Willy : "Gelukkig zijn wij nog allemaal gezond in de familie- en vriendenkring. Wij houden ons heel goed aan de maatregelen van de overheid en de virologen."Zorgen de coronamaatregelen ook voor iets positief ?Willy : "Het thuis zijn valt nog mee door het mooie weer van de laatste weken. We kunnen op ons terras in onze tuin zitten. Ik wandel veel met de hond. Ik speel wat voetbal met mijn zoon Luka. Ik fiets ook regelmatig."Kwam er in deze periode een nieuwe single en/of cd uit ?Willy : "Er waren geen nieuwe opnames gepland. Wij brengen wel nog een single uit. Een nummer uit mijn album Sommers of 69."Zal corona ons leven in de toekomst blijven bepalen ?Willy : "Wij gaan in de toekomst minder handjes schudden, minder knuffelen, minder zoenen en mondmaskers zullen overal in het straatbeeld te zien zijn." (PADI)www.willysommers.be.