Willy Sommers toch te gast bij Zotte Schlagerfestival, ondanks overlijden moeder

Willy Sommers op het podium van het Zotte Schlagerfestival. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op donderdag 3 oktober overleed Marguerite, de 91-jarige moeder van zanger Willy Sommers. In 2014 verloor Willy zijn vader Frans. De moeder van Willy was al een tijd zwaar hulpbehoevend. In de voorbije dagen stonden er diverse optredens in de agenda van Willy Sommers.

In overleg met zijn familie en zijn management besloot hij de organisatoren en de fans niet te ontgoochelen én toch die optredens tot een goed einde te brengen, zoals dat contractueel was voorzien. Willy was dus ook aanwezig op het tweede Zotte Schlagerfestival in Studio Hall in Sint-Kruis-Brugge, waar de opkomst groot was.

Tijdens zijn optreden sprak de zanger niet over het overlijden van zijn moeder. De echte fans wisten dat natuurlijk wel. Normaal signeert Willy na zijn optredens, maar deze keer deed hij dat niet en iedereen begreep dat.

Tijdens zijn optreden zong Willy ook een duet samen met Wendy Van Wanten. In 1991 scoorden ze met Kijk eens diep in mijn ogen een wereldhit in Vlaanderen.
Tijdens zijn optreden zong Willy ook een duet samen met Wendy Van Wanten. In 1991 scoorden ze met Kijk eens diep in mijn ogen een wereldhit in Vlaanderen.© FODI

Tijdens zijn optreden zong Willy ook een duet samen met Wendy Van Wanten. In 1991 scoorden ze met Kijk eens diep in mijn ogen een wereldhit in Vlaanderen. Vooraf was afgesproken dat ze dit nummer gingen brengen en dat deden ze ook.

De organisatie was heel tevreden dat Willy – ondanks het verdriet door het overlijden van zijn lieve moeder – toch aanwezig was om op te treden. Voor een boekingskantoor is het ook niet gemakkelijk om op het allerlaatste moment nog een evenwaardige opvolger te vinden.

Willy Sommers, samen met Wendy Van Wanten, in Sint-Kruis-Brugge.
Willy Sommers, samen met Wendy Van Wanten, in Sint-Kruis-Brugge.© FODI

(PADI & Daniël)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier