Op dinsdag - één dag voor Puurs - trad Willy drie keren op tijdens het personeelsfeest van Daikin in Oostende. "Eén keer om 12 uur voor 400 personen, om 15 uur voor 400 en om 18 uur voor de andere personeelsleden. Ik deed ook al voor een ander bedrijf twee privé-optredens. Maar waar er publiek mocht naar komen, dan is dat vandaag (woensdag, padi) voor de eerste keer een volwaardig optreden met mijn muzikanten", zegt Willy, die - ondanks de coronamaatregelen - toch nog enkele mooie optredens in het vooruitzicht heeft. "Wat nu in trek is, zijn van die kleine privé-optredens, waar er zo'n 50-tal mensen mogen langskomen. Op dinsdag 21 juli heb ik zo'n optreden voor iemand die 50 jaar wordt. Die mensen geven een feest in een zaal waar 50 mensen mogen aanwezig zijn, meer niet. Op 9 augustus - op mijn verjaardag - heb ik een volwaardig concert in Antwerpen en dat is toevallig op mijn verjaardag. Ik zal daar ook in twee delen optreden. Eén keer om 18 uur, één keer om 21 uur en dit eveneens in een bubbel. Het is nog niet definitief, maar we moeten ons aanpassen hé."

Willy geeft toe dat hij zich ook als artiest moet aanpassen. "Voor mij is dat vreemd : je staat op een podium, de mensen hebben een mondmasker aan. Je ziet hun mimiek niet. Zijn ze nu aan het glimlachen, doen ze niet mee ? Je weet het niet meer. Dat is heel vreemd. Ik zag dat ook bij Daikin in Oostende. Dat was in openlucht, de mensen keken naar mij. Maar ik stelde mij de vraag : was het goed of minder goed ? Mijn vaste fans keken uit naar vandaag", vertelt Willy verder. "Vorige week zag ik sommige al terug tijdens tv-opnames op het strand van Koksijde voor 'De Zomer van...". Op het einde van iedere aflevering is er een artiest die een liedje zingt. Ik was gevraagd om naar Koksijde te komen. Dat ging rond op Facebook : Willy gaat naar het strand van Koksijde. De fans kwamen kijken naar die boot, die reed op het strand. Jawel, een boot die met wielen eronder op het strand rondreed. De fans liepen daar achter, namen foto's en ik zong 'Als een leeuw in een kooi'. Weet je wat mijn probleem is : ik heb graag een goed gesprek met de fans, ik geef zo graag een knuffel of een klinkende zoen. Ik ben dat gewoon, maar nu mag dat niet. Mijn entourage moet mij daar wel eens op attent maken", lacht Willy. "Dat zijn nu jammer genoeg de nieuwe tijden en die moeten we respecteren." (PADI)

Op dinsdag - één dag voor Puurs - trad Willy drie keren op tijdens het personeelsfeest van Daikin in Oostende. "Eén keer om 12 uur voor 400 personen, om 15 uur voor 400 en om 18 uur voor de andere personeelsleden. Ik deed ook al voor een ander bedrijf twee privé-optredens. Maar waar er publiek mocht naar komen, dan is dat vandaag (woensdag, padi) voor de eerste keer een volwaardig optreden met mijn muzikanten", zegt Willy, die - ondanks de coronamaatregelen - toch nog enkele mooie optredens in het vooruitzicht heeft. "Wat nu in trek is, zijn van die kleine privé-optredens, waar er zo'n 50-tal mensen mogen langskomen. Op dinsdag 21 juli heb ik zo'n optreden voor iemand die 50 jaar wordt. Die mensen geven een feest in een zaal waar 50 mensen mogen aanwezig zijn, meer niet. Op 9 augustus - op mijn verjaardag - heb ik een volwaardig concert in Antwerpen en dat is toevallig op mijn verjaardag. Ik zal daar ook in twee delen optreden. Eén keer om 18 uur, één keer om 21 uur en dit eveneens in een bubbel. Het is nog niet definitief, maar we moeten ons aanpassen hé."Willy geeft toe dat hij zich ook als artiest moet aanpassen. "Voor mij is dat vreemd : je staat op een podium, de mensen hebben een mondmasker aan. Je ziet hun mimiek niet. Zijn ze nu aan het glimlachen, doen ze niet mee ? Je weet het niet meer. Dat is heel vreemd. Ik zag dat ook bij Daikin in Oostende. Dat was in openlucht, de mensen keken naar mij. Maar ik stelde mij de vraag : was het goed of minder goed ? Mijn vaste fans keken uit naar vandaag", vertelt Willy verder. "Vorige week zag ik sommige al terug tijdens tv-opnames op het strand van Koksijde voor 'De Zomer van...". Op het einde van iedere aflevering is er een artiest die een liedje zingt. Ik was gevraagd om naar Koksijde te komen. Dat ging rond op Facebook : Willy gaat naar het strand van Koksijde. De fans kwamen kijken naar die boot, die reed op het strand. Jawel, een boot die met wielen eronder op het strand rondreed. De fans liepen daar achter, namen foto's en ik zong 'Als een leeuw in een kooi'. Weet je wat mijn probleem is : ik heb graag een goed gesprek met de fans, ik geef zo graag een knuffel of een klinkende zoen. Ik ben dat gewoon, maar nu mag dat niet. Mijn entourage moet mij daar wel eens op attent maken", lacht Willy. "Dat zijn nu jammer genoeg de nieuwe tijden en die moeten we respecteren." (PADI)