Voor Olivier Van De Ponseele uit Oostende kan zijn verlengd weekend niet meer stuk. Olivier had gehoord dat op woensdagavond The Pink Slips kwam spelen in Antwerpen. De zangeres van de groep is de dochter van Duff McKagan, bassist van Guns N'Roses. Olivier en zijn vriend dachten : misschien is papa Duff daar ook al aanwezig. Wat hij hoopte, was inderdaad waar want papa Duff stond gewoon te kijken tussen het publiek. Toen Olivier aan de bar stond, keek hij naast zich en niemand minder dan Axl Rose stond daar, wel goed afgeschermd door bodyguards. Olivier pakte zijn kans en wilde Axl de hand schudden. De bodyguards probeerden dat te beletten, maar Axl schudde met zijn hoofd en zei dat het OK was, voor Olivier een fantastisch moment. Helaas niet op foto, maar toch onvergetelijk.

Toen Olivier vertrok, bemerkte hij dat ook Duff daar nog was, ook al afgeschermd door bodyguards. Olivier toonde het Prince-symbool dat hij draagt als halsketting, omdat hij wist dat Duff dat op zijn basgitaar heeft staan. Daarop liet Duff het protocol links liggen en ging hij met Oostendse Olivier met veel plezier op de foto. Een dag later stond Olivier natuurlijk te kijken naar zijn favoriete groep Guns N'Roses op de weide van Graspop. Toen besefte hij nog niet goed wat hij 24 uren eerder had meegemaakt. Zijn foto met Duff zal echter een blijvende herinnering zijn en iets dat hij zal koesteren. Wedden dat de exclusieve foto een unieke plaats zal krijgen in zijn woning in Oostende?

Er waren nog heel wat West-Vlamingen present op Graspop Metal Meeting 2018. Peter Dejonghe, Frederik D'Hondt en Timothy Vanbrabant, allen uit Geluwe, zijn zelfs vier dagen aanwezig op Graspop. Ze gaan voor de sfeer en ook voor de drank. Ze willen vooral het optreden van Billy Talent niet missen.

Sylvie Pauwels, Luc Vanheuverzwyn uit Kooigem en een vriendin waren speciaal afgekomen voor Guns N'Roses. Ze kijken ook uit naar Kreator. Volgens Luc de beste band ter wereld.

Tara Reynders en Joeri Hallemeersch uit Oostende komen voor de klassiekers Iron Maiden en Guns N'Roses. Hun voorkeur gaat ook naar de band Hollywood Undead.

Nog een groep West-Vlamingen die wij tegen het lijf liepen bestond uit Bart Vanneste, Katie Van De Weghe, Matthias Deloof uit Assebroek. Ze zijn present voor de headliners Iron Maiden, Ozzy Osbourne en Guns N'Roses.

Uit Lendelede zagen we Daniëlle Vermeersch, die voor de eerste keer als vrijwillig crew-member meewerkt bij Graspop. Danielle en haar vriendin Nadia uit Retie gingen op het reuzenrad. Ze leerden elkaar kennen op school.

Gezellig op de camping kwamen we volgende personen tegen : Kevin Dendauw uit Zwevegem en Maxime Vandaele uit Waregem. Ze kijken uit naar Arch Enemy, Avenged Sevenfold en Killswitch Engage. Op onze foto zijn ze aan het verbroederen met mensen uit Nederland.

Een delegatie van Jeugdhuis De Uitlaat uit Waregem was ook present. Je ziet v.l.n.r. Christophe Pieters, Wesley Speleers, Pieter Himpe, Niels Vaneeckhout en Martijn Vandeputte.

Even verder hoorden we terug West-Vlaams praten. Poseerden voor onze foto (v.l.n.r.) Sebastien Lech, Davy Arents, Damien Lech, Björn Seys en Jennifer Volckaert, allen uit Brugge. Ze komen al tien jaar naar Graspop, vooral voor de sfeer en de headliners.

(PADI - foto's FODI)