In de Stadsschouwburg in Antwerpen vond de première plaats van de musical 'Cinderella'. De regisseur is Christophe Ameye (48), die een band heeft met West-Vlaanderen. Christophe Ameye werd geboren in Kortrijk en woonde een tijd in Aalbeke. Daarna verhuisde hij voor zijn werk naar Antwerpen.

'Beauty and the Beast', 'Danni Lowinksi' en 'Familie'

Momenteel werkt Christophe exclusief voor Music Hall als creative director, waar hij o.a. de musicals Cinderella en Madagascar regisseert. In het verleden realiseerde hij als regisseur succesvolle producties als 'De Kavijaks' voor de culturele hoofdstad Brugge 2002, 'Broken Glass' voor ARCA/NTG en 'Kassa Kassa' voor De Komedie. De productie '1900' voor Ultima Thule kreeg in Edinburgh zelfs de prijs voor de beste internationale jongerentheaterproductie.

Twee jaar geleden regisseerde hij het totaalspektakel 'Beauty and the Beast' in Expo Gent. Het totaalspektakel mocht meer dan 75.000 bezoekers ontvangen. Daarnaast werkte Christophe ook voor televisie voor verschillende productiehuizen als regisseur, scenarist/vertaler en creatieve producer. Zijn grootste realisaties zijn 'Danni Lowinski', 'De Rodenburgs' en 'Familie' voor VTM, 'Zeppe en Zikki' voor VTM Kazoom. Kortom: deze gewezen West-Vlaming is een heel creatief persoon die op nationaal vlak sterk scoort. Ook met 'Cinderella' zorgde hij voor een sterke musical, die nog tot 30 december te zien is in Stadsschouwburg Antwerpen. Van 3 tot 5 januari kan je voor de musical terecht in Capitole Gent.

(PADI & Daniël)

In de Stadsschouwburg in Antwerpen vond de première plaats van de musical 'Cinderella'. De regisseur is Christophe Ameye (48), die een band heeft met West-Vlaanderen. Christophe Ameye werd geboren in Kortrijk en woonde een tijd in Aalbeke. Daarna verhuisde hij voor zijn werk naar Antwerpen.Momenteel werkt Christophe exclusief voor Music Hall als creative director, waar hij o.a. de musicals Cinderella en Madagascar regisseert. In het verleden realiseerde hij als regisseur succesvolle producties als 'De Kavijaks' voor de culturele hoofdstad Brugge 2002, 'Broken Glass' voor ARCA/NTG en 'Kassa Kassa' voor De Komedie. De productie '1900' voor Ultima Thule kreeg in Edinburgh zelfs de prijs voor de beste internationale jongerentheaterproductie.Twee jaar geleden regisseerde hij het totaalspektakel 'Beauty and the Beast' in Expo Gent. Het totaalspektakel mocht meer dan 75.000 bezoekers ontvangen. Daarnaast werkte Christophe ook voor televisie voor verschillende productiehuizen als regisseur, scenarist/vertaler en creatieve producer. Zijn grootste realisaties zijn 'Danni Lowinski', 'De Rodenburgs' en 'Familie' voor VTM, 'Zeppe en Zikki' voor VTM Kazoom. Kortom: deze gewezen West-Vlaming is een heel creatief persoon die op nationaal vlak sterk scoort. Ook met 'Cinderella' zorgde hij voor een sterke musical, die nog tot 30 december te zien is in Stadsschouwburg Antwerpen. Van 3 tot 5 januari kan je voor de musical terecht in Capitole Gent. (PADI & Daniël)