West-Vlaamse première nieuwe theatertour Bart Herman in het Cultuurcentrum in Sijsele

Bart Herman op het podium in Sijsele. © Foto FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Bart Herman uit Halle – afkomstig uit Kortrijk – bracht een nieuw album Tussen ons gezegd en gezongen uit. Aan deze cd koppelde Bart ook een nieuwe theatertournee met Tussen ons gezegd en gezongen.

De West-Vlaamse première vond plaats in het Cultuurcentrum in Sijsele. Ondanks de herfstvakantie en de veldcross in Ruddervoorde mocht Bart toch spelen voor een zo goed als uitverkocht huis. Bart begon met het mooie Laat me nooit alleen. Van zodra zijn muzikanten op het podium stonden, bracht hij het nummer waarnaar de show werd genoemd en tevens de titelsong van zijn nieuw album.

Bart kan muzikaal alle genres aan. Hij bracht folk, country, rock & roll… Tussenin zorgde hij voor mooie bindteksten. Het publiek leerde veel bij over de zanger. Hij sloot zijn show af met het mooie lied Gele rozen. Maar echt afsluiten was dat niet, want Bart mocht terugkeren voor nog een bisnummer. Hij zong het nummer waarmee het voor hem allemaal begon en het lied waarmee hij nationale bekendheid verwierf : Ik ga dood aan jou.

Bart: “Deze theatertournee is voor mij spannend, want voor de eerste keer in mijn carrière speel ik een volledig akoestisch programma“, zegt Bart. “De oude en nieuwe liedjes worden uitsluitend begeleid door akoestische gitaar, viool, mandoline, contrabas en drums, zodat alle aandacht kan gaan naar de essentie: de melodie en de teksten. Dit bleek zeer in de smaak te vallen, zo bleek uit de reacties van het aanwezige publiek dat ook na de voorstelling nog lang bleef nakaarten bij een koffie en een pintje. Mission accomplished zou ik zo zeggen en nu op naar de rest van Vlaanderen. Ik ben een heel gelukkig man.”

Bart Herman maakte tijd vrij voor zijn fans.
Bart Herman maakte tijd vrij voor zijn fans.© Foto Daniël

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier