West-Vlaams talent speelt mee in ‘La Cage Aux Folles’ in Antwerpen

De voltallige cast. © FODI
Redactie KW

Deep Bridge stelde de musicalklassieker La Cage Aux Folles voor in Theater Theadrome in Wilrijk. Tussen de cast zit er ook West-Vlaams talent, waaronder de hoofdrollen door Koen Crucke (uit De Haan), Johny Voners (woont in Waregem), de leden van het ensemble Baptiste Vuylsteke (afkomstig uit Sint-Denijs uit Zwevegem) en Floris Devooght (afkomstig uit Hulste). Vanaf 16 oktober wordt deze productie voorgesteld in Theater Elckerlyc in Antwerpen.

Ralf Broos, partner en executive producer Deep Bridge, verwelkomde de aanwezigen en zei : “We zijn met Deep Bridge nu al zestien maanden bezig. We hebben al zes producties achter de rug. We zijn stilletjes aan uit de kleuterklas aan het groeien. Terwijl deze productie wordt voorgesteld, is een groep volop bezig aan de andere kant van de A12 met de repetities voor Spamelot. We zijn ook nog bezig met onze eerste humoristische voorstelling. Wij proberen van iedere voorstelling een feest te maken. Toen Koen (Hendrickx, PADI) en ik met dit productiehuis begonnen, was het onze doelstelling om ons ook een beetje te amuseren. Tot op heden zijn we daarin geslaagd. Wij zien ons werk als een feest. Een lach, een traan, het gaat altijd over emoties overbrengen.”

Koen Crucke in actie.
Koen Crucke in actie.© FODI

Stany Crets, bijna de huisregisseur van Deep Bridge, mocht de cast voorstellen voor de Broadway musicalklassieker La Cage Aux Folles. Koen Crucke en Johny Voners werden al eerder aangekondigd als ZaZa en George. De rest van de cast is : Greet Rouffaer (Jaqueline), Manou Kersting (Edouard Dindon), Daisy Thijs (Marie Dindon), Matthew Michel (Jean Michel), Lotte Stevens (Anne Dindon), Florian Avoux (Jacob) en Sven Tummeleer (Francis). Ook het ensemble is er één om duimen en vingers van af te likken. Er werd een indrukwekkende groep talent samengesteld, die de hoofdcast zal vervoegen: Helle Vanderheyden, Laurenz Hoorelbeke, Baptiste Vuylsteke, Kenny Verelst, Yannick Dijck, Leo-Alexander Hewitt, Rowan Kievits, Bart Aerts, Oonagh Jacobs, Jervin Weckx en Floris Devooght. De regie is dus in handen van Stany Crets. Ad van Dijk maakt de arrangementen en Laurent Flament tekent voor de choreografie. Niek Kortekaas is verantwoordelijk voor het decor. Griet Van Landeghem zorgt voor het kostuumontwerp.

Johny Voners en Koen 'ZaZa' Crucke met Floris Devooght (links) en Baptiste Vuylsteke.
Johny Voners en Koen ‘ZaZa’ Crucke met Floris Devooght (links) en Baptiste Vuylsteke.© FODI

Het verhaal : Het stuk speelt zich af in het nachtleven van Saint-Tropez. Albin (Koen Crucke) en Georges (Johny Voners) leiden een liefdevol en onbekommerd bestaan aan de Franse Côte d’Azur. Ze runnen de befaamde nachtclub La Cage Aux Folles, waar Albin de grote hit is met zijn travestie-act ZaZa. Wanneer de zoon van Georges (Matthew Michel) aankondigt te willen trouwen met de dochter (Lotte Stevens) van een conservatieve politicus (Manou Kersting) wordt hun leven op z’n kop gezet. Met een bezoek van de toekomstige schoonfamilie (Manou Kersting en Daisy Thys) in het verschiet, besluiten ze om hun levensstijl drastisch te verbergen. Kunnen ze echter de schijn hoog houden?

Vanaf 16 oktober in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Nu al zijn tickets te koop via deepbridge.be, 070 691 002.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier