Een zomerhit maken, hoe begin je daar aan? Eind de jaren tachtig publiceerde The KLF al hun "Manual', een handleiding voor het schrijven van nummer 1 hits. Helemaal serieus was die niet, maar wie luistert naar de hitparades merkt al snel dat goed verkopende nummers verdacht veel gemeenschappelijk hebben. Iets wat ook Nikolaas Debusschere en Gino Claeys niet ontgaan was. In een vorig leven veroverden ze samen al meermaals de playlist van radiostations. Maar één muzikale wens bleef kriebelen. "We droomden van frisse, door elektro gedragen pop," zegt Nikolaas. "Melodieus maar strak. Liedjes die je dansend uit je luie zetel jagen, maar toch een verrassende diepte hebben. En waarom niet meteen een zomerhit?"

Samen werkten ze onder de naam Douro aan nieuwe songs met een nieuw geluid. Toen de basis klaar was trokken ze ermee naar Stefaan Fernande. Dit songwriting genie achter hits van o.a. Clouseau en Laura Tesoro scherpte het nummer nog wat aan, waarna Wunderbar-producer Wouter Vander Veken het nummer zijn typische poppy zomersound gaf. Tot slot ging het nummer naar de Verenigde Staten waar Chris Gehringer - bekend voor de mastering van o.a. Twenty One Pilots, Youngblood, Jason Mraz en Rihanna - het verder onder handen nam. Een top-team in actie!

Toegankelijke popmuziek

Douro specialiseert zich in toegankelijke popmuziek waar je meteen vrolijk van wordt. Hun muziek klinkt als de spiegeling van lage zon op een gouden rivier. Sprankelend en fris als een net geopend blikje frisdrank, maar met de warmte van levenservaring. Frisse pop die zich als een gouden draad in je oren kronkelt. Vrolijk maar doordacht en met een knipoog melancholie. Het bijzonder catchy nummer "Our Story ( Lost & found)" gaat over toeval dat geen toeval is, over ruimte en tijd die plots verdwijnen als bijzondere zielen elkaar aanraken. Jezelf vinden en verliezen terwijl het leven over je heen raast.

De kruisbestuiving van hun creatieve ideeën gaf meteen vonken. Dit schreeuwde om meer! Douro was geboren. Douro maakt catchy pop. Toegankelijke muziek waar je instant vrolijk van wordt. Sprankelend als een net geopend blikje frisdrank. Melodieën die je meteen meezingt. Een warme stem ondersteund door een strakke productie. Het maakt niet uit wie of waar je bent, Douro maakt je meteen vrolijk!

(PADI)

Een zomerhit maken, hoe begin je daar aan? Eind de jaren tachtig publiceerde The KLF al hun "Manual', een handleiding voor het schrijven van nummer 1 hits. Helemaal serieus was die niet, maar wie luistert naar de hitparades merkt al snel dat goed verkopende nummers verdacht veel gemeenschappelijk hebben. Iets wat ook Nikolaas Debusschere en Gino Claeys niet ontgaan was. In een vorig leven veroverden ze samen al meermaals de playlist van radiostations. Maar één muzikale wens bleef kriebelen. "We droomden van frisse, door elektro gedragen pop," zegt Nikolaas. "Melodieus maar strak. Liedjes die je dansend uit je luie zetel jagen, maar toch een verrassende diepte hebben. En waarom niet meteen een zomerhit?"Samen werkten ze onder de naam Douro aan nieuwe songs met een nieuw geluid. Toen de basis klaar was trokken ze ermee naar Stefaan Fernande. Dit songwriting genie achter hits van o.a. Clouseau en Laura Tesoro scherpte het nummer nog wat aan, waarna Wunderbar-producer Wouter Vander Veken het nummer zijn typische poppy zomersound gaf. Tot slot ging het nummer naar de Verenigde Staten waar Chris Gehringer - bekend voor de mastering van o.a. Twenty One Pilots, Youngblood, Jason Mraz en Rihanna - het verder onder handen nam. Een top-team in actie!Douro specialiseert zich in toegankelijke popmuziek waar je meteen vrolijk van wordt. Hun muziek klinkt als de spiegeling van lage zon op een gouden rivier. Sprankelend en fris als een net geopend blikje frisdrank, maar met de warmte van levenservaring. Frisse pop die zich als een gouden draad in je oren kronkelt. Vrolijk maar doordacht en met een knipoog melancholie. Het bijzonder catchy nummer "Our Story ( Lost & found)" gaat over toeval dat geen toeval is, over ruimte en tijd die plots verdwijnen als bijzondere zielen elkaar aanraken. Jezelf vinden en verliezen terwijl het leven over je heen raast.De kruisbestuiving van hun creatieve ideeën gaf meteen vonken. Dit schreeuwde om meer! Douro was geboren. Douro maakt catchy pop. Toegankelijke muziek waar je instant vrolijk van wordt. Sprankelend als een net geopend blikje frisdrank. Melodieën die je meteen meezingt. Een warme stem ondersteund door een strakke productie. Het maakt niet uit wie of waar je bent, Douro maakt je meteen vrolijk!(PADI)