Het grootste, gratis retrofestival slaat voor de derde keer z'n tenten op in Wenduine. Van vrijdag 26 tot zondag 28 juli word je rond De Rotonde meegezogen in een unieke retrobeleving.

Radar Events organisator Ben Mouling: "Vorig jaar hadden we 30.000 enthousiaste bezoekers en die willen we opnieuw bereiken met een versterkte formule. Op de dijk pakken we uit met oldtimers, een Beauty Boudoir die wordt gehost door onze Modernettes en de Barber Shop van barbier Tom. Zaterdag en zondag worden nog interessanter, want naast de glimmende oldtimers houden we dan een moto- en scootermeeting. We hebben ook replica's van wagens uit de tv-serie The Duke of Hazard én oldtimers op afstandsbediening. Voor de kids is er animatie en een retrokermis. In en om het Wielingencentrum kan je terecht voor de Retro en Vintage Market, een must-visit voor wie zoekt naar unieke retrospulletjes."

Miss Retro Sur Mer 2019

Wie volgt de Lintse Jennifer Loos uit Lint op en wie wordt de nieuwe Miss Retro Sur Mer 2019? Vrouwen die houden van retro kunnen zich inschrijven via de Facebookpagina van het festival en vanaf dit jaar geeft de organisatie ook de kans aan mannen. Er wordt dus ook gezocht naar de eerste Mister Retro Sur Mer. Mannen die houden van vintage en retro moeten zich zeker aanmelden. Op basis van de ingezonden foto's en likes worden de finalisten bepaald.

Retro Sur Mer kon Guy De Pré strikken om te presenteren en plaatjes te draaien. © foto PADI

Een belangrijk aspect van de totaalbeleving is de muziek. "Drie dagen bieden wij de beste retroclassics aan, met op vrijdag het Sjock festival. Op zaterdag is het de beurt aan Radio Modern en houden we een Fifties Party en op zondag sluiten we af met Rockabillyday Belgium. We zijn bijzonder trots dat we Radio 2-presentator Guy De Pré konden strikken. In juli en augustus onderbreekt hij zijn 'De Pré Historie' en ruilt hij de radiostudio's in voor ons podium. Op zaterdag speelt hij muziek en op zondag aanschouwt hij de glimmende oldtimers, en voorziet hij hun doortocht op de dijk van de nodige tekst en uitleg. Wie Guy kent, weet dat hij naast begenadigd radiomaker-dj ook een gepassioneerd autoliefhebber is."

(PADI)

Retro Sur Mer is gratis en vindt plaats op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juli rond De Rotonde van Wenduine, De Haan. Meer info over de diverse activiteiten vind je op www.retrosurmer.be . Zin om te overnachten en nog andere activiteiten mee te pakken? Boek dan snel jouw 'Vintage Holiday' op www.visitdehaan.be.

Het grootste, gratis retrofestival slaat voor de derde keer z'n tenten op in Wenduine. Van vrijdag 26 tot zondag 28 juli word je rond De Rotonde meegezogen in een unieke retrobeleving. Radar Events organisator Ben Mouling: "Vorig jaar hadden we 30.000 enthousiaste bezoekers en die willen we opnieuw bereiken met een versterkte formule. Op de dijk pakken we uit met oldtimers, een Beauty Boudoir die wordt gehost door onze Modernettes en de Barber Shop van barbier Tom. Zaterdag en zondag worden nog interessanter, want naast de glimmende oldtimers houden we dan een moto- en scootermeeting. We hebben ook replica's van wagens uit de tv-serie The Duke of Hazard én oldtimers op afstandsbediening. Voor de kids is er animatie en een retrokermis. In en om het Wielingencentrum kan je terecht voor de Retro en Vintage Market, een must-visit voor wie zoekt naar unieke retrospulletjes." Wie volgt de Lintse Jennifer Loos uit Lint op en wie wordt de nieuwe Miss Retro Sur Mer 2019? Vrouwen die houden van retro kunnen zich inschrijven via de Facebookpagina van het festival en vanaf dit jaar geeft de organisatie ook de kans aan mannen. Er wordt dus ook gezocht naar de eerste Mister Retro Sur Mer. Mannen die houden van vintage en retro moeten zich zeker aanmelden. Op basis van de ingezonden foto's en likes worden de finalisten bepaald.Een belangrijk aspect van de totaalbeleving is de muziek. "Drie dagen bieden wij de beste retroclassics aan, met op vrijdag het Sjock festival. Op zaterdag is het de beurt aan Radio Modern en houden we een Fifties Party en op zondag sluiten we af met Rockabillyday Belgium. We zijn bijzonder trots dat we Radio 2-presentator Guy De Pré konden strikken. In juli en augustus onderbreekt hij zijn 'De Pré Historie' en ruilt hij de radiostudio's in voor ons podium. Op zaterdag speelt hij muziek en op zondag aanschouwt hij de glimmende oldtimers, en voorziet hij hun doortocht op de dijk van de nodige tekst en uitleg. Wie Guy kent, weet dat hij naast begenadigd radiomaker-dj ook een gepassioneerd autoliefhebber is."(PADI)Retro Sur Mer is gratis en vindt plaats op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juli rond De Rotonde van Wenduine, De Haan. Meer info over de diverse activiteiten vind je op www.retrosurmer.be . Zin om te overnachten en nog andere activiteiten mee te pakken? Boek dan snel jouw 'Vintage Holiday' op www.visitdehaan.be.