Sinds vandaag is de nieuwe animatiefilm 'Wickie de Viking - Het Magische Zwaard' te zien in de Belgische bioscopen. Deze film is van Studio 100 en wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD). De stemmen in deze animatiefilm komen van : Wannes Lacroix (bekend van The Voice van Vlaanderen - Wickie, de jonge slimme Viking), Stien Edlund (TikTok legende in de Benelux met 2,6 miljoen volgers en 234 miljoen likes - Ylvi, Wickie's vriendinnetje), Bettina Berger (bekend als juf Flora uit Prinsessia - Ylva, Wickie's moeder), Dirk Bosschaert (bekend als Berend Brokkenpap en de stem van Samson - Halvar, het hoofd van Flake en vader van Wickie), Ivan Pecnik (bekend acteur Tegen de sterren op, De Ridder, Zone Stad... - Verschrikkelijke Sven, baas van de slechte piraten), Bart Van Leemputten (film- en tv-regisseur, Faxe, de veelvraat), Walter Baele (cabaretier en acteur - Gorm, de uitkijker), Pieter Casteleyn (Campus 12, 40-45 en Daens - Pox, handlanger van Verschrikkelijke Sven), James Cooke (tv-presentator, tv-acteur, musicalacteur, theaterproducent en - regisseur, te zien in 40-45 en Château Cupido - Snorre, kompaan van Tjurve), Kobe Van Herwegen (acteur, presentator, musicalacteur, speelt mee in 40-45 - Tjure, kompaan van Snorre), Willard Bogaard, Robert de la Haye, Anke Helsen, Michiel De Meyer, Chris Corens, Manou Kersting, Martijn Claes.

Het verhaal : In Het Magische Zwaard wil Wickie maar al te graag mee met zijn vader op avontuur. Alleen ziet Halvar dat helemaal niet zitten, hij vindt Wickie nog veel te jong. Alles verandert echter wanneer Wickie's moeder Ylva door een magisch zwaard wordt omgetoverd in een gouden standbeeld. Wickie moet en zal zijn moeder redden, terwijl hij ondertussen ook aan zijn vader moet bewijzen dat hij wél klaar is voor het echte werk. Zal Wickie slagen in zijn opzet en weer veilig aanmeren in Flake ?

En de animatiefilm zelf ? Natuurlijk geschikt voor kids, maar ook voor volwassenen. Zelfs wij moesten regelmatig eens spontaan lachen. Een tip voor de komende krokusvakantie ! (PADI)

Sinds vandaag is de nieuwe animatiefilm 'Wickie de Viking - Het Magische Zwaard' te zien in de Belgische bioscopen. Deze film is van Studio 100 en wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD). De stemmen in deze animatiefilm komen van : Wannes Lacroix (bekend van The Voice van Vlaanderen - Wickie, de jonge slimme Viking), Stien Edlund (TikTok legende in de Benelux met 2,6 miljoen volgers en 234 miljoen likes - Ylvi, Wickie's vriendinnetje), Bettina Berger (bekend als juf Flora uit Prinsessia - Ylva, Wickie's moeder), Dirk Bosschaert (bekend als Berend Brokkenpap en de stem van Samson - Halvar, het hoofd van Flake en vader van Wickie), Ivan Pecnik (bekend acteur Tegen de sterren op, De Ridder, Zone Stad... - Verschrikkelijke Sven, baas van de slechte piraten), Bart Van Leemputten (film- en tv-regisseur, Faxe, de veelvraat), Walter Baele (cabaretier en acteur - Gorm, de uitkijker), Pieter Casteleyn (Campus 12, 40-45 en Daens - Pox, handlanger van Verschrikkelijke Sven), James Cooke (tv-presentator, tv-acteur, musicalacteur, theaterproducent en - regisseur, te zien in 40-45 en Château Cupido - Snorre, kompaan van Tjurve), Kobe Van Herwegen (acteur, presentator, musicalacteur, speelt mee in 40-45 - Tjure, kompaan van Snorre), Willard Bogaard, Robert de la Haye, Anke Helsen, Michiel De Meyer, Chris Corens, Manou Kersting, Martijn Claes.Het verhaal : In Het Magische Zwaard wil Wickie maar al te graag mee met zijn vader op avontuur. Alleen ziet Halvar dat helemaal niet zitten, hij vindt Wickie nog veel te jong. Alles verandert echter wanneer Wickie's moeder Ylva door een magisch zwaard wordt omgetoverd in een gouden standbeeld. Wickie moet en zal zijn moeder redden, terwijl hij ondertussen ook aan zijn vader moet bewijzen dat hij wél klaar is voor het echte werk. Zal Wickie slagen in zijn opzet en weer veilig aanmeren in Flake ?En de animatiefilm zelf ? Natuurlijk geschikt voor kids, maar ook voor volwassenen. Zelfs wij moesten regelmatig eens spontaan lachen. Een tip voor de komende krokusvakantie ! (PADI)