"Voor de vrijwilligers waarmee we telkens samenwerken, is het een heel drukke dag", bekent Dieter Bruneel. "Onze vrijwilligers komen op woensdag om 9.30 uur bijeen voor een briefing in de foyer, waarna ze zich verplaatsen naar diverse locaties. De ene trekt naar de Meeting Point om de mensen te verwelkomen, de andere blijft in de twee restaurants, in de theaterzaal of in de foyer. De vrijwilligers in het restaurant blijven daar tot 13.15 uur. Daarna gaat de zaal open en kunnen de mensen zich toegang verschaffen tot de zaal.

Mijn man en ik kijken ieder jaar uit naar deze periode

Onze vrijwilligers controleren de tickets, geven uitleg waar de mensen naartoe moeten gaan, enz. De mensen in de Meeting Point blijven daar staan tot rond 14 uur. Tijdens de pauze zijn de vrijwilligers terug stand-by om de aanwezigen te helpen en bij te staan. Na de show zorgen de vrijwilligers ervoor dat alles heel vlug wordt opgeruimd. In de theaterzaal worden de stoelen mooi op elkaar gestapeld en terug op hun plaats gezet. Ook andere klusjes worden uitgevoerd. Wat zouden wij als organisatie doen, indien we geen vrijwilligers hadden ?"

Marie-Roos Dehaene uit Vleteren (70) is, samen met echtgenoot Frans Ghesquiere, één van de vrijwilligers, die telkens uitkijkt naar die vier woensdagnamiddagen in september en oktober. "Dat is ons leven", bekent ze. "We kunnen niet meer zonder. Mijn man en ik kijken ieder jaar uit naar deze periode, zodat we hier ter plaatse kunnen zijn en kunnen meehelpen waar nodig. We doen dat al minstens tien jaar. Weet je, ik heb Paul weten beginnen zingen. Hij staat al 48 (!) jaar op het podium. Inderdaad, al een hele tijd hé ! Ik heb enorm veel waardering voor deze zanger", glimlacht ze.

Marc Mavaut uit Watou vormt een koppel met Mariette Samyn. Ook zij zijn al vele jaren van de partij op het Kustschlagerfestival dat vroeger nog Seniorenfestival heette. "Mijn vrouw en ik zijn al acht jaar vrijwillig medewerker", zeggen Marc (67) en zijn vrouw Mariette (71). "Eerst drie jaar in de grote tent, daarna in het mooie Plopsa Theater. We zijn allebei fan van Paul Bruna. Na de briefing begeven we ons naar het restaurant om de tafels te voorzien van drank. Na zelf een maaltijd te hebben verorberd zijn we klaar om de mensen naar hun tafels te begeleiden. Het ene team zit in het restaurant Mr. Spaghetti, het andere team werkt in Mayaland. Is ons werk daar gedaan, dan trekken we naar het theater waar we aan de mensen zeggen én tonen waar hun plaats is. Tijdens de show kunnen we ook genieten van de optredens. Na de show ruimen we op en sluiten we af met een frisse pint. We voelen ons gelukkig wanneer we de mensen met een blije glimlach zien vertrekken. We vormen ook één hecht team", besluit Marc.

(PADI)

Op deze foto prijken (v.l.n.r.) Marc Mavaut uit Watou, echtgenote Mariette Samyn, Emanuel Vanhooren uit Bredene en Astrid Lauwaert uit Nieuwpoort. © (Foto FODI)

Er zijn nog twee edities van het Kustschlagerfestival : woensdag 27 september met Jo Vally, Steve Tielens, Paul Bruna & showballet - Woensdag 04 oktober met K3, Herbert Verhaeghe en Paul Bruna & showwballet. Info :contact@kustschlagerfestival.be, 0496 36 90 74.

We brachten diverse vrijwilligers bij elkaar en lieten hen poseren, samen met Willy Sommers en Paul Bruna. Ook Dieter Bruneel van Neptunus-Pro prijkt op deze foto. © (Foto FODI)