Jean-Marie Pfaff voelde zich vereerd toen Studio 100 en Ketnet zijn medewerking vroegen voor de nieuwe Ketnet musical rond sport. Naar aanleiding van een fotoshoot voor zijn kartonnen versie werd hij officieel voorgesteld aan de cast, die laaiend enthousiast reageerde. En hoewel Jean-Marie al jaren niet meer voetbalt, was het jeugdig volkje zeer onder de indruk van zijn sportprestaties.

"Studio 100 en Ketnet proberen de dromen van kinderen waar te maken. Maar een plaats in de topsport veroveren, gaat niet altijd zo gemakkelijk als de kinderen soms denken", zegt Jean-Marie. "Het is wel goed dat ze een positief beeld hebben van : Ik wil dat ook doen, Ik kan dat ook doen, Ik vind dat tof, maar ze moeten ook kunnen omgaan met verlies en opmerkingen. Uit tegenslagen kan je leren om het beter te doen. En trainen is belangrijk. Een musical is niet alleen dansen, het is ook denken, een show doen, toneel spelen... Je moet goed getraind zijn om iets moois neer te kunnen zetten."

Jean-Marie Pfaff. © (Foto Rita)

Het verhaal : Team U.P. toont het topsportinternaat U.P. waar ze kracht en prestatie hoog in het vaandel dragen. Alles draait er om één ding : de allerbeste zijn. Het hele schoolleven is één grote competitie. Wie is de snelste ? Wie is de sterkste ? Wie is de populairste ? In die school zit ook Lars, zoon van zwemkampioen Franky Champignon. Sport is echter aan Lars niet echt besteed, hij zou liever muziek maken. Ook de leerlingen zijn niet happy met de komst van Lars. Wanneer blijkt dat de directrice Lars voortrekt omwille van zijn bekende vader is het hek helemaal van de dam en staat de hele school op stelten...

Al voor het vierde jaar op rij slaan Ketnet en Studio 100 de handen in elkaar voor een nieuwe editie van Ketnet Musical. Na Kadanza, Kadanza Together en Unidamu belooft ook Team U.P. een regelrechte topper te worden, want een kleine maand voor de première waren al meer dan 30.000 tickets verkocht. De musical is een mix van liedjes rond 20 jaar Ketnet, aangevuld met nummers uit het Studio 100-repertoire en nieuwe nummers.

(PADI)

Team U.P. gaat op zaterdag 3 maart in première in Plopsa Theater in De Panne. Er is daar ook een voorstelling op zondag 4 maart. Er zijn ook nog voorstellingen in Ethias Theater Hasselt (7 april), Capitole Gent (28 en 29 april, 1 mei), Kursaal Oostende (10 mei), Stadsschouwburg Antwerpen (19, 20, 21 en 27 mei). Tickets en info : https://studio.100.com.