Vlaamse artiesten rijden vele kilometers ver om ‘VBRO te Lande’ in Merkem bij te wonen

De trouwe fans van Paul Bruna zullen zeker van de partij zijn. © (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Tijdens de zomerperiode rijden de Vlaamse artiesten nog meer dan in de loop van het jaar van de ene naar de andere kant van het land om op te treden of voor andere verplichtingen. Het komt ook wel eens voor dat ze vanuit hun woonplaats vele kilometers rijden om toch maar een bepaalde belangrijke afspraak bij te wonen. Daarbij denken we aan de eerste VBRO te Lande in De Kippe in Merkem (Houthulst).

Luc Steeno kwam speciaal vanuit Meise bij Brussel af naar De Kippe voor een babbel met presentator Paul Bruna en om een liedje te zingen. Frank Galan had 228 km gereden om in Merkem te geraken. Deze zanger woont in Kuringen. “We hadden beter aan carpoolen gedaan”, zegt Frank tegen Lisa Del Bo, die in Maastricht woont of 240 km ver.

“Gisteren had ik een verplichting in Oostende en ik ben daar blijven overnachten. Anders is dat niet te doen”, reageert Lisa op de woorden van Frank. Eric Flanders woont in Puurs en reed 155 km naar Merkem. Jacco Ricardo heeft zijn stekje in Sluis in Nederland. Hij zat anderhalf uur in de auto vooraleer hij op de locatie arriveerde. Torsten woont in Lille (Turnhout). Ook hij zag 180 km op zijn teller verschijnen vooraleer hij in Merkem arriveerde. Juul Kabas is eveneens van de regio Kasterlee/Turnhout en ook voor hem was het een verre verplaatsing.

Phil Kevin komt ook af voor een babbel tijdens 'VBRO te Lande'.
Phil Kevin komt ook af voor een babbel tijdens ‘VBRO te Lande’.© (Foto FODI)

Dit was backstage het gespreksonderwerp : die verre verplaatsing, maar iedereen had het er toch voor over om aanwezig te zijn uit respect voor VBRO én ook uit respect voor presentator Paul Bruna. Op vrijdag 19 juli wordt om 14 uur het zomerterras in De Kippe, Stationsstraat 50 in Merkem terug geopend voor de tweede opname van VBRO te Lande in aanwezigheid van Bandit, Mieke, Frank Valentino, Gino Di Lucaz, Jan Wuytens, Phil Kevin, Tamara & Tom, Dennie Damaro, Nina Butera, Luc Van Meeuwen, Kevin & Romina, Mieke D., Paul Bruna, David Vandyck.

De aanwezige wielrenners zijn Gianni Vermeersch en oud-wielerkampioen Willy Vanneste. De interview beginnen om 15 uur en eindigen om 18 uur. De toegang is gratis.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier