Wie een klassiek musicalavondje verwachtte, was eraan voor de moeite. What did I just see ? ging gegarandeerd door meer dan 600 aanwezige Rocky-maagden hun hoofd tijdens de première. Vijftien jaar na de laatste reeks vol schunnigheden en vetlapperij kan Vlaanderen eindelijk terug getuige zijn van deze gestoorde interactieve publieksshow, die bol staat van de absurditeit, netkousen en onvervalste rock & roll.

De voltallige cast. © (Foto Nico/Christine)

Bizar, gek, sexy, uitdagend, wild, fantastisch, bruisend, boordevol leven, allesbehalve normaal noch traditioneel en vooral niet geschikt voor kinderen maar WAW ! Je weet niet wat je ziet. Je moet niet met angst zitten dat je tijdens deze musical zal indommelen. Op de muziek, gebracht door de gelegenheidsband met Eric Melaerts, Tom Van der Schueren, Herman Cambré, Bert Embrechts en Jan Eggermont geeft de cast het absolute beste van zichzelf in 's werelds bekendste rock & roll-musical Rocky Horror Show.

Regisseur Stany Crets gaf zijn eigen unieke toets aan dit stuk en trok duidelijk alle registers open. Het resultaat mag er zijn. Het publiek mag interactief deelnemen en daarvoor beschikken ze ook over de nodige attributen. Bij aanvang kan iedereen zich een goodiebag aanschaffen, waarin een feesthoedje, een krant, een zakje rijst, een waterpistooltje en nog enkele attributen steken, waarmee je ten gepaste tijde deel kan nemen aan de show. Superleuk, echt een aanrader voor iedereen. Koen Van Impe vertelt hoe Brad Majors en zijn verloofde Janet Weiss op een avond op bezoek willen gaan bij een oude professor en hoe zij door autopech bij de bizarre Dr. Frank-N-Furter terechtkomen. Op een rollercoaster van emoties beginnen zij alles in vraag te stellen... hun liefde voor elkaar, hun lust en zichzelf...

Regisseur Stany Crets. © (Foto Nico/Christine)

In prachtige decors en sublieme kostuums blinkt iedere artiest op zijn eigen manier uit, waaronder niet minder dan vier West-Vlamingen. Shana Pieters kreeg de hoofdrol toebedeeld van Janet Weiss. Shana zag het levenslicht in Kortrijk in 1994 en woonde in Kuurne, sinds kort in Antwerpen. Zij volgde haar secundaire opleiding aan het Kunstinstituut in Gent en studeerde daar in 2013 af. Daarna trok ze naar het Koninklijke Conservatorium in Brussel, waar ze zich inschreef voor de richting musical. Ze kreeg les van o.a. Mark Tijsmans, Lulu Aertgeerts en Karel Deruwe. Shana is met de Rocky Horror Show niet aan haar proefstuk toe. Eerder schitterde ze al in de musical Evita, Rapunzel en Albert I. Binnenkort is ze te zien in de Winterrevue en Zoo of Life.

Floris Devooght maakte zijn debuutoptreden in de musical 14-18. Kort daarna speelde hij zijn eerste hoofdrol in Marie-Antoinette. Hij maakte ook eigen voorstellingen TuTuTu, Asperges Flamandes en Waar heb je zolang gezeten ? Die laatste voorstelling werd zelfs genomineerd voor de Fontys Entreeprijs op Theater Festival Boulevard. Komende zomer zal Floris de rol van Sheldrake vertolken in Sunset Boulevard. Hij speelde ook mee in de kortfilms Saar, Mineur en verleende zijn stem aan de films Cars3 en Beauty and the Beast. Floris woont aan de Otteca in Hulste, maar is wegens zijn drukke bedrijvigheid niet veel meer in zijn thuishaven.

Shana Pieters, afkomstig van Kuurne. © (Foto Nico/Christine)

Baptiste Vuylsteke uit Sint-Denijs bij Zwevegem maakt eveneens deel uit van het ensemble. Na zijn opleiding Woordkunst-Drama aan het Lemmens Instituut in Leuven zette hij zijn studies verder in Engeland waar hij Musical Theatre en Dance volgde. Hij speelde mee in Evita en hij danst mee in de nieuwste K3-film Love Cruise. Baptiste zit zelden stil, want hij geeft ook workshops in dansen. Hij verzorgt eveneens de choreografie voor de productie van het West-Vlaamse musicalgezelschap Arte Del Sueno.

Nummer vier uit West-Vlaanderen is Saïn Vantomme, die naast haar inzet in het ensemble ook de understudy van Columbia voor haar rekening neemt. Saïn trekt deze dagen telkens vanuit Menen naar Antwerpen. Na haar studies Woordkunst-Drama in Gent en een voorbereidend jaar musical in Brussel zette ze haar opleiding verder in Den Haag in Nederland. Tijdens haar studies liep zij stages bij het Lost & Found Orchestra en de Zomerfestivalshow van het Studio 100 koor. Tot op heden zingt zij nog altijd bij shows en cd-opnames van Samson & Gert, Maya de Bij en K3. Dit jaar studeerde zij af aan het Koninklijke Conservatorium in Brussel, afdeling musical. In haar laatste jaar liep ze stage bij de musical Rapunzel. Saïn is eveneens altijd in de weer onder andere als backing vocals bij de internationale Comeback Tour van Helmut Lotti. Wat we over de puike prestatie van onze vier West-Vlamingen in de Rocky Horror Show nog kwijt willen : gedurfd, gewaagd én geslaagd !

(PADI)

De Rocky Horror Show is nog tot en met zondag 26 november te zien in De Shop in Antwerpen. Info en tickets : www.deepbridge.be.