We vergeten zeker ook niet de sterke acteerprestatie van Saskia Debaere (bekend van o.a. Droge voeding, kassa 4 en De Kotmadam) te vermelden. Wat een klasse en acteren dat die kan. Niet enkel Luc en Ronn schitterden op het podium, maar ook Saskia liet het publiek lachen, gieren en brullen met haar verschijning, glanzende ogen en sterke prestaties. Chapeau! Na de show zei Luc tegen ons : 't Is mijn zusje! Zeker en vast op het podium, ze vullen elkaar perfect aan!

De Bolle en de Beautiful? Wat zou die nieuwe show worden ? Vorig jaar scoorde Luc Caals sterk met zijn show, na toch enkele mindere jaren. Maar blijkbaar is Luc net zoals de wijn: hoe ouder rode wijn is, hoe beter dat die is wanneer je een dergelijke fles kraakt. Op vrijdag 11 augustus blaast Luc 65 kaarsjes uit. Hij denkt nog niet aan met pensioen gaan én terecht, want Caals wordt ieder jaar beter én beter. Luc is dit jaar niet de oudste die op het podium staat, wel Ronn Moss die op 4 maart al... 65 kaarsjes mocht uitblazen.

De nieuwe show start met een openingsnummer, gezongen door Alexander Metselaar (bekend van de musical Domino), Saskia Debaere, Liesbeth Roose én het ballet. In het liedje kwamen de woorden Ik kijk op mijn horloge voor, maar tijdens deze show keek er niemand op zijn horloge. De tijd vloog immers voorbij, omdat de voltallige show schitterend was opgebouwd. Na de openingsconference volgde een Franse medley, gezongen door Liesbeth. De veiling was een mooie sketch, niet de beste van de hele show, maar wel vernieuwend. Alexander bracht een Toto-medley. Alexander, Luc en Saskia speelden ook de sketch Fans van Ronn Moss. Dan was het moment aangebroken dat de enige échte Ronn Moss het podium betrad en een medley zong. Na nog een sketch bracht Liesbeth het nummer Skyfall én op hetzelfde moment was er een internationale act. En wat voor een act! Schitterend! Deel één werd afgesloten met drie x Tina Turner. Mooie meezingers, maar ook ludiek gebracht. Caals in een Tina Turner-pakje, je lachspieren kunnen het niet aan.

© FODI

Na de pauze zong het viertal - zonder Ronn - een Roy Orbison-medley: Only The Lonely, You Got It, Pretty Woman.Voor de sketch rond de buikspreker haalde Luc iemand uit de zaal. Even later zongen Alexander, Saskia en Liesbeth Stand By Me, waarna het internationaal duo Liazeed gevaarlijke toeren uithaalde. Iedereen hield de adem in, wat een act! The Andrew Sisters mochten ook niet ontbreken. Er volgde eveneens nog een interview tussen Luc Caals en Ronn Moss. Saai, helemaal niet, vooral wanneer Luc zijn eigen Engels bovenhaalde. Het was grappig, zelfs heel grappig. Beiden zongen ook het duet Love Me Tender. Daarna mocht Ronn een Rock & Roll-medley brengen. Als toetje stapte hij eens de zaal in en liet hij een mevrouw meezingen.

© FODI

Tijdens de eindconference van Luc kon het publiek nog eens hartelijk lachen met de moppen van de 75-, 90-jarige... De zomershow De Bolle en de Beautiful werd afgesloten met de finale én het lied Wat een avond, gebracht door alle artiesten en het ballet. Inderdaad, wat een avond, wat een prachtige show, wat een sterke humor, wat een hoogstaande internationale act en wat een subliem orkest. Luc Caals bracht een totaalspektakel, afgewerkt tot in de details voor een beperkte prijs. De bijna 65-jarige mag van ons nog vele jaren verder doen, tenminste wanneer hij op deze manier verder het publiek blijft entertainen. Proficiat aan de voltallige ploeg! Onze score: 9/10! (PADI)

Er zijn nog diverse shows van De Bolle en de Beautiful in augustus in het Kusttheater 't Colisée in Blankenberge. Info en reservatie : 050 70 81 98 - 0468 15 80 19, info@kusttheater.com, www.kusttheater.com.

© FODI