Pas zestien is Gilles Simoens uit Oudenaarde en toch is hij al aardig op weg om muzikaal een vaste naam te worden. Wie zijn jongste single 'Hé lekker ding' al hoorde en de daarbij horende clip zag, weet dat Gilles heel veel in zijn mars heeft.

Gilles was dertien toen hij plots in de muziekwereld verzeilde. Hij nam een filmpje op, zette het op youTube en er kwamen enkele organisatoren op af. "Ik reageerde er niet direct op, omdat ik niet van plan was om zanger te worden", zegt hij. "Enkele maanden later gaf ik toch mijn eerste optreden. Nu sta ik al 2,5 jaar op de bühne. Vorig jaar mocht ik een gastoptreden geven tijdens een concert van Michael Lanzo. Op die manier kwam ik nog meer in contact met Patrick Vandewattijne, die zei dat ik naar een stemcoach moest gaan. Deze stemcoach wist te vertellen dat ik heel goed kon zingen en daar schrok ik toch wat van. Vorig jaar kwam de single 'Wat een nacht' uit en nu is de tweede single 'Hé lekker ding'."

Wil je van zingen je hoofdberoep maken ?

"Ik zit in het vierde middelbaar in Oudenaarde en volg de richting Latijn Moderne Talen. Dat zijn zware studies, maar het valt te combineren met mijn zangcarrière. Positief is ook dat ik een vlotte prater ben. Neen, ik volgde geen communicatiecursus, maar mijn ouders zitten allebei in de politiek. Mijn vader is schepen in Oudenaarde, mijn moeder is provincieraadslid."

Zijn je ouders ook muzikaal aangelegd ?

"Mijn grootmoeder - die enkele jaren geleden is overleden - zong in een kerkkoor. Mijn vader kan ook zingen, mijn moeder volgde pianolessen. Het zit dus wel een beetje in de genen."

Je bent pas 16. Waar zie je jezelf binnen vijf jaar staan ?

"Ik weet ook wel dat het heel moeilijk is om binnen te geraken in de muziekwereld. Ik hoop wel dat ik er op mijn 25ste sta. Ik wil wel degelijk een naam worden binnen de Vlaamse muziekwereld. Dat lukt helemaal niet met één single, maar we proberen beetje per beetje te groeien."

Nog zo jong en al rock-'n-roll zingen. Kom je op die manier geloofwaardig over ?

"Vooraf deed ik research en alle grote artiesten, veel wereldsterren, zijn ook vroeg begonnen. Ook ik moet veel ervaring opdoen en dat krijg ik niet door in de zetel te blijven zitten. Ik volg nog heel veel lessen en optredens zijn een goede ervaring. Ik zal wel nooit zo groot worden zoals mijn twee idolen Elvis Presley en Jerry Lee Lewis. Die artiesten zijn échte rock-'n-roll legendes."

Een mooie clip van 'Hé lekker ding'. Zal die knappe verschijning later ook jouw 'ding' worden ?

"(lacht) Ik weet nog niet wie ik zal tegen komen om mijn toekomst mee uit te bouwen. Maar het meisje dat in mijn clip meespeelde, mag zeker gezien worden."

Wat zeggen de klasgenoten over zanger Gilles Simoens ?

"Mijn klasgenoten volgen mij op Facebook en reageren positief. Ik respecteer hun genre, zij respecteren mijn genre. En als ze het écht niet graag horen, so what !"

(PADI)