Hij kan daarvoor rekenen op de inzet van zijn ouders, die het niet ontzien om hem iedere week vanuit Mont De L'Enclus naar Oostrozebeke te brengen. Daan is momenteel al een bekend model, maar misschien breekt hij binnen enkele jaren ook door als zanger.

Daan is de zoon van papa Leslie Vandenbruwaene en mama Yasmine Lauwagie. Hij heeft één tweelingzus en nog één zus van veertien jaar. Tot eind juni volgt hij les in Basisschool De Toekomst in Avelgem. Vanaf september gaat hij voor zijn middelbaar naar Sint Jan Berchmans in Avelgem. "Al van jongs af is Daan een heel sociale, altijd lachende jongen die niks liever doet dan mensen entertainen", vertelt zijn mama Yasmine. "Het zit hem echt in het bloed. Zelfs toen hij nog klein was, was hij niet verlegen om voor een camera te staan. Daan komt zelfzeker over, ondanks het feit dat hij een klein hartje heeft. Hij was pas vier jaar toen we hem al inschreven in modellenbureaus. Dat verliep zonder de minste problemen. Hij was en is nog altijd een graag geziene jongen. Daan deed al veel modellenwerk voor grote merken (Levis, Red en Blue, Riverwoods, Woody, As Adventure, CKS, IKKS...).

Op die manier kon hij zich ook wat uitleven. Hij is tweetalig en dat is ook mooi meegenomen. Hij reisde voor zijn modellenwerk ook al naar o.a. Corsica, Frankrijk, Parijs, Tenerife, Duitsland.. In Frankrijk is hij zelfs één jaar voor het kledingmerk Tape a L'oeil het jongensgezicht geweest. Reclamefilmpjes, figuratie... zijn hem ook niet vreemd."

Tijdens de les mag er al eens gelachen worden. Je bemerkt Nore (links), Kieran, Daan en Margot. © (Foto FODI)

Daan doet modellenwerk, maar toch heeft hij nog tijd over om zich ook muzikaal uit te leven. Hoe is dat ontstaan ?

Yasmine (mama van Daan) : "Wellicht erfde hij dat van zijn grootvader, die in een band speelde en ook regelmatig als zanger optrad. Op zesjarige leeftijd wilde Daan beginnen met drumles te volgen, maar hij moest eerst notenleer volgen in een muziekacademie. Voordien volgde hij dat al twee jaar bij de plaatselijke harmonie in ons kleine dorpje Orroir. Die lessen telden blijkbaar niet in Vlaanderen, zodat hij opnieuw moest herbeginnen met notenleer aan te leren en dat zag hij niet zitten. We zochten dus naar een muziekschool, waar je geen notenleer moet volgen vooraleer je een instrument mag bespelen. Via het internet kwam ik bij Muziekhuis Toon in Oostrozebeke terecht. We brachten een bezoek, er was een klik en vooral Daan zag het zitten."

"Met groter te worden is zijn interesse in muziek nog groter geworden, want naast drum volgt hij daar nu ook zang, piano, bandcoaching en popkoor. Dit alles combineert hij met zijn school en zijn modellenwerk. Daan zit ook in de schoolband van de school, waar hij al drie jaar op de drum slaat. Soms zingt hij ook wel eens met of zonder pianobegeleiding. Vorig jaar zong hij op een dansvoorstelling van The Young Talents. Hij werd eveneens al twee jaar gevraagd om voor een volle zaal live te zingen in De Koetse in Berchem. Op dinsdagavond 26 juni - bij de proclamatie van het zesde leerjaar - zal hij ook optreden met de schoolband in zijn school in Avelgem."

Daan volgt ook zangles met begeleiding van leerkracht Toon. © (Foto FODI)

Bestaan er geen goede muziekscholen in jullie regio ?

Yasmine : "De Muziekacademie in Ronse en de Muziekacademie in Avelgem waren voor ons heel dichtbij en twee opties, maar daar moest Daan dus eerst notenleer volgen. Bij Muziekhuis Toon leert Daan hedendaagse popsongs, terwijl hij zichzelf begeleidt aan de piano. Hij wordt ook gecoacht om ze op een podium te brengen. Dat vinden we een groot pluspunt. Twee keer per week maken we de verplaatsing van onze woning naar Oostrozebeke. Dat is twee keren 30 km heen en terug of in totaal 120 km voor twee keren les per week in Oostrozebeke. Daan volgt op woensdag de ene week afwisselend één uur bandcoaching, de andere week één uur popkoor. Iedere donderdag volgt hij één uur privéles zang/piano en soms drums."

Daan kan ook op de piano spelen. Leerkracht Toon kijkt toe. © (Foto FODI)

Wanneer ik dat allemaal hoor, dan is dat geen bevlieging meer. Droomt Daan van een (inter)nationale muziek- of misschien wel modellencarrière ?

Yasmine : "Het is inderdaad zijn droom om ooit bekend te worden. Of het nu als acteur of als zanger/entertainer is, dat is om het even en dat zal de toekomst wel uitwijzen. Hij hoopt ooit zijn eigen liedjes op de radio te kunnen horen. Daan is immers al meerdere jaren gebeten door zang en piano. We houden hem ook al vier jaar tegen om mee te doen met The Voice Kids, maar de volgende keer mag hij het proberen."

Klopt het dat Daan in de muziekschool van Muziekhuis Toon al repeteert met een... band ? Daan heeft blijkbaar al zijn eigen band ?

Toon van Muziekhuis Toon : "De band bestaat al twee jaar. Pas sinds dit jaar is Daan erbij gekomen. De andere bandleden zijn : Kieran Soete (drum), Margot Verhoeve (piano), Nore De Marez (gitaar) en Zion Sabbe (zang). Ze wonen alle vier in Meulebeke en zijn 12 jaar of de leeftijd van Daan."

(PADI)