Verjaardagsconcert Christof Chapsis: “Die Chapsis, die is bekend!”

Vuurwerk was er genoeg tijdens zijn show. © FODI
Redactie KW

Op maandag 19 februari blaast zanger Christof Chapsis 27 kaarsjes uit. 27 jaar, geen fout? Neen, helemaal niet. Christof Chapsis ziet er inderdaad jonger uit, maar hij zag wel degelijk het levenslicht op 19 februari 1991 in het ziekenhuis in Lommel. Twee dagen voor zijn verjaardag organiseerde hij een eerste verjaardagsconcert in CC De Warande in Liedekerke. De opkomst mocht wat meer zijn, maar de show viel in goede aarde bij de aanwezigen.

Er was niet enkel veel vuurwerk en veel slingers, maar ook heel veel ambiance. Het aanwezige publiek had er duidelijk zin in en dus voelde een bij aanvang nerveuze Chapsis dat het publiek er was om zich te amuseren, waardoor de onzekere Christof al vlug zijn stem onder controle had en het ene na het andere nummer bracht, vaak samen met het koor – lees: het aanwezige publiek – als sterke muzikale koorleden.

Zijn eerste verjaardagsconcert begon later dan voorzien wegens blijkbaar technische problemen. De technici bleven maar met kabels aandraven, waardoor het misschien normaal is dat zanger Christof om 20.35 uur met een beetje stress op het podium kwam te staan. Hij begon met zijn meest recente single We kunnen de wereld aan. Op dat moment kon Christof echt nog niet de wereld aan, want het klonk niet meteen zoals het zou moeten klinken. Gelukkig herpakte de zanger zich en werd er goed aan de knopjes gedraaid, zodat zijn stem duidelijker en krachtiger overkwam.

Christof – die ooit bekendheid verwierf in het groepje Fifth Avenue van Filip D’haeze en ook al in musicals op de scène stond – kreeg het publiek mee bij Het is een nacht. Hij zong ook een medley Suzanne/Per spoor/Ik leef niet meer voor jou/De meeste dromen zijn bedrog. De joviale zanger was vertrokken en tijdens Zij gelooft in mij veranderde hij zelfs een zin in Die Chapsis, die is bekend. Het publiek mocht eveneens meezingen op Ik hou van U. Toen hij muzikaal met Corner Of The Sky wilde aantonen wat hij nog meer kan, liet de techniek het even afweten. “Wie zijn schuld is dat ? Van onze drummer ?”, sprak Christof enkele minuten vol. Daarna begon hij opnieuw. Het was een prachtige song.

Christof, samen met Eveline Cannoot.
Christof, samen met Eveline Cannoot.© FODI

Gastzangeres Eveline Cannoot stond stil bij Komen Eten, het programma waarin ze samen met o.a. Christof Chapsis te zien was. Ze zong Something Stupid, Droog mijn tranen en ze bracht ook een stemmingsmedley. De pauze was nog niet in zicht. Christof kwam terug op het podium in hetzelfde vestje en met hetzelfde hemd aan. Wellicht had hij geen tijd om te veranderen of geen budget meer voor een wissel van kledij. De zanger nam het publiek mee met Sugar Baby Love, Pretty Woman (olala, er werd een eerste keer gedanst voor het podium), It’s Not Unusual, Sweet Dreams, Mama Mia en Tutti Frutti. En daarna ging de stekker er even uit en kon Christof zich backstage verfrissen en misschien een ander vestje aantrekken.

De tweede muzikale gast was Davy Gilles.
De tweede muzikale gast was Davy Gilles.© FODI

Tijdens de pauze werd de fanstand van Eveline Cannoot bijna ondersteboven gelopen van de vele bezoekers. Omstreeks 22 uur begon Christof aan zijn tweede deel. Opnieuw in hetzelfde jasje en hemd. Hij opende met het luisterlied Bring Him Home. Dan was het tijd voor de tweede gast, namelijk Davy Gilles. “Ik ben blij dat ik hier eens sta zonder mijn vrouw en ook zonder die twee andere pipo’s”, lacht Davy Gilles, eveneens zanger bij De Romeo’s. Davy zong My Girl, nam dan de gitaar in de hand voor Jambalaya, Save The Last Dance, Rock’n Roll Medley om – samen met Christof – Sweet Caroline te brengen, een song uit de jaren zeventig maar enorm populair geworden door zanger Christoff. Niet deze Christof Chapsis, wél zanger Christoff uit Wetteren.

Na het vertrek van Davy Gilles bracht Christof Chapsis zijn eigen nummer Vrijdag, gevolgd door de meezinger Ai Seu Te Pego. Hij zong ook Relax, Take It Easy van Mika, Trein van Sabien Tiels, Angels van Robbie Williams en Zondag van Rob De Nijs. Daarna was het feestje bijna voorbij. Of toch niet, Christof ging natuurlijk nog zingen maar verdorie, die microfoon deed het even niet. Dat werd vlug verholpen zodat hij met zijn sterke liveband een medley bracht. Het publiek zong mee Vrijgezel/Zeg ‘ns meisje/Eviva Espana/Allereerste keer/Laat de zon in je hart. Tegen het einde van de medley was er al een polonaise in de zaal bezig. En wat een ambiance. Gezelligheid troef ! Christof sloot af als bisnummer met Ik hou van U. Het publiek bleef maar zijn naam scanderen, terecht.

Ambiance en een polonaise, meer moet dat niet zijn.
Ambiance en een polonaise, meer moet dat niet zijn.© FODI

Besluit : zijn eerste verjaardagsconcert verliep met enkele schoonheidsfoutjes, maar Christof en zijn management moeten dat verder organiseren. De show zat immers goed in elkaar, met een mix van verschillende liedjes, zodat Christof aan het aanwezige publiek duidelijk kon tonen wat hij op muzikaal vlak allemaal kan. Op zo’n verjaardagsconcert mocht de zanger toch wel eens een kledingwissel hebben uitgevoerd of zoals we al schreven : misschien was het budget op ! Een tip : zoek een kledingsponsor, gemakkelijk te vinden voor een sympathieke man.

Hij zong wel: Die Chapsis, die is bekend maar die Chapsis is helaas nog niet zo bekend

Na enkele jaren in de showbizz is het spijtig dat Christof Chapsis nog niet meer muzikale en vooral nationale bekendheid verwierf. Hij is immers niet enkel een goede zanger, maar ook een persoon die met sterke bindteksten alles heel duidelijk aan elkaar kon praten. Wie erbij was, komt zeker en vast in 2019 terug. Wie er niet bij was, heeft wat gemist qua sterke muzikale inbreng en ambiance, het was alsof er 500 à 1.000 mensen in de zaal zaten. Hij zong wel: Die Chapsis, die is bekend maar die Chapsis is helaas nog niet zo bekend. Daaraan moet Christof met zijn management White Dream nog verder aan sleutelen. Voor sfeer en gezelligheid geven we 9 op 10. En Christof Chapsis, die krijgt van ons een stevige duim omhoog. Doe zo verder ! Rome of Amerika zijn ook niet op één dag gebouwd. Alvast proficiat met je eerste verjaardagsconcert en een dikke proficiat met je verjaardag op maandag 19 februari.

(PADI – foto’s FODI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier