Al vroeg op de middag was de festivalweide goed gevuld, men wil zoveel muziek beleven vandaag. Toen Slash FT. Myles Kennedy & The Conspirators begon was er al veel volk voor het podium. Het schema is verschroeiend vandaag. Met tweemaal een mainstage vlak naast elkaar komen de bands heel vlug na elkaar op Graspop. En dat maakt dat je zonder ver te wandelen heel snel na elkaar de belangrijkste bands kan zien.

We merkten al dat Disturbed een must-see band was en dat was te merken want toen zat de weide al bomvol. Hun versie van "The Sound Of Silence" zorgt voor een eerste kippevelmoment van de dag. Wat een stem heeft die man! Het is echt keuzes maken want ook in de Marquee speelt bvb Clutch op hetzelfde moment als UFO in de Metal Dome. Die tenten zitten ook beide bomvol.

Slipknot is de absolute topper van Graspop 2019, zoveel volk niet meer gezien sinds de passage van Rammstein in 2017. De mannen spelen een heel energieke en strakke show. We beslissen om hierna nog even te blijven voor Bulls On Parade in de Metaldome die covers brengt van Rage Against The Machine voor een nostalgische trip terug naar de jaren '90.

We appreciëren de grote diversiteit van het aanbod op Graspop die al lang geen niche muziek meer brengt,maar jong en oud in een heel brede waaier van stevige muziek bedient. Iedereen geniet zichtbaar van de fantastische sfeer en de zon! En zo ook tal van West-Vlamingen, kijk maar even mee...

Plopsaland ontgroeid? Dan maar een andere uitstap voor deze familie uit Alveringem een weekend Graspop. Hilde Parent, Jean-Pierre Lermytte, Nicky Lermytte en Kevin Acke. Sinds donderdagmiddag zijn ze present en kijken vooral uit naar Disturbed, Amon Amarth en King Diamond (Foto FODI)
Op de camping ontmoeten we Elke Dely uit Wevelgem en Nathalie Delaet uit Gent. Elke lacht trots dat ze de enige uit West-Vlaanderen is die deel uitmaakt van de camping crew. (Foto FODI)
In de festival fair (de shopping zone van Graspop) spreken we met Tine Vandamme, Lieselot Geeregat, Clem Vanhee en Angelique Van Driessche uit Gullegem, Kuurne en Marke. Clem vertelt trots dat hij coördinator van de metaltown is sinds 7 jaar.. Hij is verantwoordelijk voor de opbouw en afbraak. Hij is hier reeds van maandag en blijft tot maandagavond. Dit wordt uitsluitend door West-Vlamingen gedaan! (Foto FODI)
Lieselot Breyne (Ruieselede) samen op stap met haar neef Kenny Goemaere (Roeselare) in het reuzenrad. Zij komen enkel vandaag en kijken in het bijzonder uit naar Disturbed, Slipknot en Trivium. (Foto FODI)

(PADI & Sandro)

Al vroeg op de middag was de festivalweide goed gevuld, men wil zoveel muziek beleven vandaag. Toen Slash FT. Myles Kennedy & The Conspirators begon was er al veel volk voor het podium. Het schema is verschroeiend vandaag. Met tweemaal een mainstage vlak naast elkaar komen de bands heel vlug na elkaar op Graspop. En dat maakt dat je zonder ver te wandelen heel snel na elkaar de belangrijkste bands kan zien.We merkten al dat Disturbed een must-see band was en dat was te merken want toen zat de weide al bomvol. Hun versie van "The Sound Of Silence" zorgt voor een eerste kippevelmoment van de dag. Wat een stem heeft die man! Het is echt keuzes maken want ook in de Marquee speelt bvb Clutch op hetzelfde moment als UFO in de Metal Dome. Die tenten zitten ook beide bomvol. Slipknot is de absolute topper van Graspop 2019, zoveel volk niet meer gezien sinds de passage van Rammstein in 2017. De mannen spelen een heel energieke en strakke show. We beslissen om hierna nog even te blijven voor Bulls On Parade in de Metaldome die covers brengt van Rage Against The Machine voor een nostalgische trip terug naar de jaren '90. We appreciëren de grote diversiteit van het aanbod op Graspop die al lang geen niche muziek meer brengt,maar jong en oud in een heel brede waaier van stevige muziek bedient. Iedereen geniet zichtbaar van de fantastische sfeer en de zon! En zo ook tal van West-Vlamingen, kijk maar even mee...(PADI & Sandro)